Încă un caz de infectare cu Omicron în România. Este contact cu o româncă repatriată din Africa infectată cu aceeaşi tulpină

Tulpina Omicron se extinde în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat că varianta africană de coronavirus a fost depistată şi la un bărbat contact cu familia unei femei repatriate de statul român din Africa de Sud şi depistată cu Omicron.

09 dec. 2021, 13:42
Încă un caz de infectare cu Omicron în România. Este contact cu o româncă repatriată din Africa infectată cu aceeaşi tulpină

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Este vorba despre soţul femeii.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Este vorba despre un bărbat din Bârlad, judeţul Vaslui, şi femeia din Braşov, ambii întorşi recent din Africa.

Bilanţ coronavirus 9 decembrie 2021: 1000 de cazuri noi şi 74 de decese în 24 de ore. Toate judeţele, în scenariul verde

În timp ce Europa este lovită în plin de valul 5, în România au intrat în vigoare măsuri de relaxare după ce bilanţurile zilnice arată scădere a cazurilor. Specialiştii avertizează că este liniştea dinaintea furtunii.

Citeşte şi: Octavian Jurma: Valul Omicron va fi unul al copiilor şi tinerilor în România

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.032 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 74 de decese dintre care 2 anterioare. Până astăzi, 57.434 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.