Încă un cutremur a avut loc în România. Cât de puternic a fost

Un cutremur a avut loc, vineri, la la ora 23:37:28, în zona seismică Vrancea, Buzău, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

22 ian. 2022, 09:49
Încă un cutremur a avut loc în România. Cât de puternic a fost

Încă un cutremur a avut loc în România. Seismul a avut magnitudinea de 3,3 grade şi s-a produs 103 kilometri adâncime.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 64 km E de Brașov, 77 km NE de Ploiești, 115 km S de Bacău, 126 km V de Brăila, 127 km V de Galați, 130 km N de București, 147 km NE de Pitești, 179 km E de Sibiu, 195 km N de Ruse și 197 km SV de Iași.

Citeşte şi: A murit părintele mindfulness. Influentul călugăr budist, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, e plâns de lumea întreagă

Un alt seism de 3,3 grade s-a produs, joi dimineața. Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la 02:18:50, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 103 km.

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 23 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 grade pe Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică a fost resimţită şi la Bucureşti.

Încă un cutremur a avut loc în România. Gheorghe Mărmureanu, anunţ terifiant despre marele seism

Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a oferit detalii despre marele seism despre care se tot vorbește că ar urma să lovească țara noastră.

“Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact. Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative”, a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu, la România TV.

Citeşte şi: Arnold Schwarzenegger, accident terifiant cu patru maşini. Care e starea celebrului actor FOTO&VIDEO