Încă un deces la căminul privat de bătrâni din Galaţi. 90 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Încă o persoană de la căminul de bătrâni din Galați, în care s-a declarat focar de coronavirus, a murit. Până în prezent, opt persoane din instituția privată și-au pierdut viața din cauza virusului, în timp ce alți 90 de oameni, pacienți și angajați, sunt infectați, conform Mediafax. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 15:15
Încă un deces la căminul privat de bătrâni din Galaţi. 90 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au anunțat că în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces, fiind vorba despre un bărbat de 78 de ani. Acesta era internat la un spital din oraşul Galaţi şi a murit din cauza complicaţiilor survenite pe fondul infectării cu noul virus.

Citește și: Ministrul Sănătăţii, despre izolarea persoanelor de peste 65 de ani: Se ia în calcul şi mai mult de o lună dacă situaţia va fi dificilă

De asemenea, autorităţile anunţă că alte 70 de persoane în vârstă primesc tratament în diferite spitale din Galaţi. În prezent, în interiorul căminului Sf.Ilie se mai află 60 de persoane, toate fiind neinfectate cu virusul COVID-19.

Două persoane vor fi aduse înapoi de la Spitalul Judeţean Galaţi deoarece ultimele teste au avut rezultate negative. Cu toate acestea, ca măsură de siguranță aceștia vor fi cazați separat de restul bătrânilor, într-o parte a instituției în care s-a făcut dezinfecție generală.

De asemenea, robleme sunt şi într-un cămin de bătrâni administrat de Primăria Galaţi, unde au fost infectate şase persoane dintre care patru angajaţi şi doi bătrâni. Toate persoanele din interior sunt testate, iar căminul este în carantină. În căminul Primăriei se află 139 de rezidenţi şi 67 de angajaţi.