Încă un elev confirmat cu noul coronavirus. Cursurile au fost SUSPENDATE la o şcoală din Suceava

E alertă în Suceava, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale de la Şcoala Gimnazială "Miron Costin" din Suceava au fost suspendate, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 13:00
Încă un elev confirmat cu noul coronavirus. Cursurile au fost SUSPENDATE la o şcoală din Suceava

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus miercuri, după o cu o zi înainte mama acesteia a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Săptămâna trecută, fata a fost prezentă la pregătirea pentru examenele de Evaluare Naţională alături de nouă colegi şi de un profesor.

Acum, colegii elevei şi profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică, transmite Agerpres.

Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţul Suceava care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare.

Săptămâna trecută, primul caz de infectare cu COVID-19 a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului. Ea a participat, alături de alţi colegi la cursurile de pregătire pentru Bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea instituţiei de învăţământ a decis suspendarea orele de pregătire pentru examen.

Fata este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de mama sa, tânăra fiind asimptomatică.

Primii elevi infectaţi cu noul coronavirus după redeschiderea şcolilor