Încă un înalt ofiţer rus a fost omorât în războiul din Ucraina. Propaganda Kremlinului îl numeşte erou

Kuvșinov Alexander Leonidovici, locotenent colonel al armatei ruse, "a murit eroic în luptă" pe frontul din Ucraina, anunță presa de propagandă a Moscovei.

27 iun. 2022, 23:24
Încă un înalt ofiţer rus a fost omorât în războiul din Ucraina. Propaganda Kremlinului îl numeşte erou

Războiul din Ucraina. O fotografie a locotenent-colonelului rus, puşcaş marin, a fost publicată duminică, 26 iunie, pe Telegram de către armata ucraineană și bloggerul Anatoliy Shtefan (Stirlitz).

„Un oficial denazificat și demilitarizat”, a glumit acesta despre invadatorul rus, potrivit Ziare.com.

Pe pagina sa de Twitter, bloggerul Necro Mancer a spus că Kuvșinov a slujit în Brigada 336 de Gardă Marină a Flotei Baltice a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În același timp, propagandiștii din Federația Rusă au informat despre moartea ocupantului, spunând că pușcașii marini „sunt mereu în frunte și li se încredințează cele mai dificile sarcini”.

Kuvșinov a fost nominalizat postum la unul dintre premiile Kremlinului pentru „curaj”.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, contrazis de Macron: „Nu este momentul negocierilor de pace cu Putin”

Luni au fost înregistraţi cel puţin doi morţi şi 20 de răniţi într-un atac rusesc asupra unui centru comercial din Kremenciuk.

Purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Durjarric a calificat atacul drept „complet deplorabil” şi a amintit că dreptul umanitar internaţional obligă la protecţia civililor.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că lovirea centrului comercial este încă o dovadă a „cruzimii şi barbariei” preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Bilanţul loviturilor de rachete ruseşti asupra centrului comercial din Kremenciuk este de cel puţin 10 morţi şi 40 de răniţi, a anunţat luni seară guvernatorul regiunii ucrainene Poltava, Dmitro Luni, citat de AFP.

Citeşte şi: Delir la televiziunea de stat rusă: „Tovarăşul Stalin a făcut o greşeală că a permis Germaniei să existe”


loading...