Încă un medic fals în Capitală. Pacient care voia să facă RMN: Mi-a dat să ţin în mână o ţeavă la capătul căreia se aprindea o luminiţă

Publicat: Vineri, 22 Februarie 2019 16:04 // Actualizat: Vineri, 22 Februarie 2019 16:04 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat se dădea drept medic ortoped-traumatolog și psiholog cu ajutorul unor acte false, potrivit TVR. Acesta pretindea că tratează pacienți, chiar și bătrâni paralizați, deși nu a făcut nici Medicina și nici Psihologia, așa cum susține. Oficiali din Ministerul Sănătății, dar şi din Colegiul Psihologilor din România au confirmat că certificatele de specializări pe care le afișează sunt false şi au anunţat că vor sesiza organele de anchetă.

Ionuţ Marian Grigore se prezintă pe internet drept ortoped-traumatolog și psiholog. Pe site-ul său scrie că din 2015 și-a deschis o clinică medicală în București pentru servicii medicale și tratamente cu buget restrâns. Anunță că face și analize medicale, inclusiv pe contract cu casa de asigurări de sănătate. Numai că "analizele" promovate nu au nimic de-a face cu sistemul de asigurări. A constatat-o un pacient care avea nevoie de un RMN.

"La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea", a povestit un pacient căruia falsul medic i-a cerut 400 lei pentru RMN şi 1400 de lei pentru câteva ședințe de fizioterapie.

Jurnaliştii de la TVR au mers şi la cabinetul aşa-zisului medic, un cabinet medical improvizat într-o cameră de cămin, sub pretextul că vor să facă un RMN la şold. Când l-au întrebat despre diplomele false, Ionuț Marian Grigore a susţinut în continuare că a absolvit medicina în 2017 şi că a făcut şi rezidenţiat. O minciună. Au confirmat-o oficiali din Ministerul Sănătății. Aceştia au declarat pentru TVR că actul în care scrie că s-a specializat în ortopedie este falsificat. Şi Colegiul Psihologilor din România a transmis pentru Știrile TVR că acesta nu figurează în evidențele organizației şi că va sesiza organele de anchetă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fals ortoped medic fals medic fals ortoped
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H