Încă un om a fost ucis de urs. A fost găsit în pădure cu ajutorul unei drone

Încă un bărbat a fost ucis de urs. Tragedia s-a petrecut în judeţul Mureş. Este a doua persoană ucisă de urs în judeţ, în acest an.

25 iul. 2021, 12:14
Încă un om a fost ucis de urs. A fost găsit în pădure cu ajutorul unei drone

Încă un om a fost ucis de urs. Este vorba despre un cioban în vârstă de 80 de ani, din judeţul Mureş.

Încă un om a fost ucis de urs. Tragedie în Mureş

Bărbatul în vârstă de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, comuna Gornești  în județul Mureș, anunță directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs.

Directorul Salvamont Mureş a declarat că trupul neînsufleţit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă

Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an.

Citeşte şi Ministrul Mediului, prima reacţie după ce un tânăr de 26 de ani a fost ucis de urs: „Este un pericol real astăzi în România”

Reamintim că Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a mai precizat că este în curs de elaborare o strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung.

În cazul urşilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. (…) În şedinţa de guvern am transmis – în afară de această ordonanţă de urgenţă sau dincolo de acest act normativ – nevoia unei strategii prin care să controlăm populaţia de urşi. Această ordonanţă este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este în responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung. Şi înţeleg de la domnul secretar de stat că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi măsuri în cel mult un an de zile”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeşte şi Safari pe Valea Prahovei. Turiştii au sunat la 112 după ce s-au întâlnit cu o ursoiacă


loading...