Încă un oraş din România ar putea avea metrou

Primarul Robu nu renunţă la ideea de a crea o linie de metrou în Timişoara. Pe zi ce trece, proiectul este, cel puţin verbal, tot mai ambiţios. Vineri, edilul Timişoarei declara că noua linie de metrou, în lungime de opt kilometri, va începe la Gara de Nord, va trece pe la mall, Gara de Est şi se va termina la Aeroportul Internaţional Timişoara.

RomaniaTV.net
01 dec. 2013, 10:59
Încă un oraş din România ar putea avea metrou

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că a prezentat această idee la Barcelona, unde a fost încurajat să o ducă mai departe, iar apoi, la Karlsruhe, a văzut că municipalitatea tocmai a început un proiect de mutare a liniilor de tramvai în subteran.

„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu, potrivit tion.ro.

Ulterior, în locul actualei linii de cale ferată ar urma să existe un teren disponibil de 8 kilometri lungime.

Primarul a mai spus că acest proiect se va regăsi în portofoliul municipiului Timişoara pentru perioada 2014-2020. Urmează doar să se găsească o sursă de finanţare.

Citeşte şi: Primarul Timişoarei a câştigat procesul prin care a fost declarat incompatibil de către ANI