Încă un ostatic cu cetăţenie română, ucis de Hamas. Inbar Haiman „Pink” era o artistă renumită. Mesajul premierului Ciolacu după decesul tinerei de 27 de ani

Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost răpită de teroriștii Hamas în atacul de la 7 octombrie din sudul Israelului. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat decesul acesteia.
Alina Costache
17 dec. 2023, 13:09
Încă un ostatic cu cetăţenie română, ucis de Hamas. Inbar Haiman
Inbar Haiman "Pink" era o artistă renumită.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un alt cetățean român răpit de teroriștii Hamas și ținut ostatic a murit. Este vorba despre Inbar Haiman „Pink”, în vârstă de 27 de ani.

La 7 octombrie, tânăra participa la festivalul de muzică „Supernova” din deșert, unde era voluntar, potrivit prietenului ei, Noam Alon.

În momentul în care a simțit pericolul, i-a trimis un mesaj lui Alon. Acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tineri, în timp ce aceștia încercau să fugă.

Citește și: Israelianul cu cetăţenie română Tal Chaimi, presupus ostatic al Hamas, a fost declarat mort în atacul din 7 octombrie

Inbar Haiman s-a ascuns inițial sub o scenă, apoi, s-a adăpostit după un tufiș, dar teroriștii care erau pe motociclete au găsit-o și au răpit-o. Ulterior, familia fetei a primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arăta pe tânăra însângerată și bătută, înconjurată de patru bărbați.

Tânăra era pasionată e artă și făcea graffiti. Ea studiase cinematografia în liceu. L-a cunoscut pe partenerul ei, Noam Alon, în urmă cu aproape doi ani, în timp ce studia Comunicare vizuală la Centrul Academic Wizo din Haifa.

Familia sa a fost anunțată recent că Inbar a murit în captivitate. Corpul fetei este încă în posesia Hamas, potrivit presei israeliene.

Ambasada Israelului în România a reacționat la aflarea veștii: „Am aflat cu profundă tristețe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriștii Hamas.

În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetățenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite și numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era „Pink”, semnătura ei inconfundabilă.

Inbar a fost răpită de teroriștii Hamas pe 7 octombrie în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova. De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripționau numele pentru a cere eliberarea ei, „Free Pink”.

Suntem alături de părinții, fratele și partenerul ei de viață în acest moment cumplit de dureros. Fie memoria sa binecuvântată!”

Citește și: Un român, luat ostatic în Fâșia Gaza, a murit. MAE transmite condoleanțe familiei îndoliate

MAE anunță că o singur persoană cu dublă cetățenie, isreliană și română, se mai află în Fâșia Gaza.

Premierul Marcel Coilacu și-a exprimat, duminică, durerea provocată de vestea morții tinerei ucise de teroriști.

„Decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink, ucisă de teroriștii Hamas, m-a întristat profund. Sunt alături de familia și prietenii săi și le transmit întreaga compasiune”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a reamintim că România rămâne alături de comunitatea internațională și susține eforturile Statului Israel de eliberare a tuturor ostaticilor răpiți de teroriștii Hamas.

„Negocierile pentru soluționarea conflictelor este soluția viabilă pentru restabilirea păcii si securității în regiune, mesaj reiterat în dialogul avut săptămâna aceasta cu Moshe Arbel, ministrul de Interne al Israelului, și cu membri ai familiilor unor cetățeni israelieni de origine română ținuți ostatici în Fâșia Gaza”, a precizat premierul.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!