Încă un pacient afectat de incendiul de la Matei Balş a murit. Gafă uriaşă a Ministerului Sănătăţii! Au fost încurate victimele

Încă un pacient afectat de incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală a murit. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii care a încurcat victimele.

30 ian. 2021, 14:00
Încă un pacient afectat de incendiul de la Matei Balş a murit. Gafă uriaşă a Ministerului Sănătăţii! Au fost încurate victimele
Incendiu Matei Balş. Mărturia cutremurătoare a medicului de gardă: Am auzit ţipete de ajutor. Unul dintre pacienţi era deja în flăcări

Oficialii Ministerului Sănătăţii au precizat că încă un pacient afectat de incendiul de la Matei Balş a murit. Iniţial, au menţionat că este vorba despre o femeie, însă ulterior au revenit asupra informaţiei.

Iată mesajul transmis de oficialii Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu

„Rectificam informația.

Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat.

Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, este mesajul Ministrului Sănătăţii.

Primul mesaj al Ministerului Sănătăţii despre victimele incendiului de la „Matei Balş”

„Ministerul Sănătății a fost anunțat despre un nou deces înregistrat în randul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infecţioase „Matei Balș” după incendiul produs.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Astfel, bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş” a ajuns la 6.

Citeşte şi: Starea pacienţilor transferaţi de la „Matei Balş” după incendiu. Trei sunt intubaţi, iar unul în stare gravă

Trei pacienţi sunt intubaţi şi unul se află în stare gravă, a anunţat Ministerul Sănătăţii despre starea pacienţilor afectaţi de incendiul care s-a produs la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, starea pacienţilor transferaţi de la „Matei Balş” este următoarea:

  • Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă.
  • Spitalul Universitar de Urgență din București: 5 pacienți – 4 pacienți în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).
  • Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți: stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți, 1 pacient în stare gravă (ATI), 5 pacienți în stare stabilă;
  • Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central: 4 pacienți, 2 pacienți urmează să fie externați, 1 pacient în stare stabilă, internat în secția ATI, 1 pacient intubat, instabil (ATI).
  • Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți, 2 pacienți în stare stabilă , 2 pacienți în secția ATI (stare stabilă).
  • Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: un pacient intubat (ATI).
  • Spitalul de Urgență Floreasca: 6 pacienți, 3 pacienți în stare stabilă, 3 urmează să fie externați.
  • Spitalul Monza 3 pacienți, stare stabilă.

Citeşte şi: Incendiu Matei Balş. Continuă audierea cadrelor medicale. În paralel, se desfăşoară autopsierea cadavrelor

Procurorii, poliţiştii criminalişti şi specialişti din cadrul INSEMEX Petroşani au reluat, sâmbătă dimineaţa, cercetările la Institutul Matei Balş pentru a determina cauzele producerii incendiului produs la pavilionul 5, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Tot în cursul acestei zile, vor fi efectuate la INML necropsiile cadavrelor.

Mai mulţi medici, asistente, infirmiere şi brancardieri din spital sunt audiaţi la Poliţia Capitalei. Printre aceştia, şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului. În paralel, la INML se face autopsierea cadavrelor, a anunţat procurorul care se ocupă de acest caz, Alexandru Anghel, potrivit Agerpres.

De asemenea, anchetatorii trebuie să stabilească dacă în salonul care a luat foc a existat o aerotermă, aşa cum afirmă fiica unui pacient.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, într-un pavilion în care erau pacienţi infectaţi cu coronavirus. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, un al cincilea cadavru a fost descoperit într-o baie, şi acesta carbonizat.

Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.