Încă un pas pentru realizarea BioParcului din Băneasa. Află cum se va transforma Grădina Zoo

Grădina Zoologică Băneasa va fi extinsă cu 60 de hectare şi transformată în BioParc. Primăria Capitalei a alocat în aprilie 6,8 milioane de lei pentru realizarea acestui proiect, bani ce urmează să fie folosiţi pentru realizarea proiectului tehnic al parcului.

18 mai 2015, 06:26
Încă un pas pentru realizarea BioParcului din Băneasa. Află cum se va transforma Grădina Zoo

Conform Hotararii de Consiliu nr. 80/06.04.2015 privind aprobarea bugetului Municipalitatii pe anul in curs, pentru realizare Biopark Bucuresti a fost alocata suma de 6.800.000 lei. Acesti bani au fost aprobati pentru a fi folositi incepand cu trimestrul III al anului 2015 pentru realizarea procedurii de licitatie in vederea realizarii proiectului tehnic. Dupa finalizarea proiectului tehnic se va intocmi documentatia in vederea aplicarii pentru obtinerea de fonduri europene pentru realizarea efectiva a lucrarilor„, au declarat reprezentanţii Primăriei Capitalei pentru RomaniaTV.net.

Lucrările de amenajare a BioParcului vor începe după aprobarea finanţării, au mai spus surse din cadrul primăriei.

Grădina Zoologică Băneasa va avea la finalul proiectului aproape 60 de hectare, de la 5,7 hectare cât are în prezent.

Bio Parcul Zoo va fi împărţit pe ecosisteme, în care să fie redate condiţiile specifice din fiecare parc natural şi naţional al României. De asemenea, va conţine zone expoziţionale, unități de cazare pentru vizitatori, unităţi de alimentare publică şi un centru de cercetare şi conservare a speciilor.

Proiectul prevede şi crearea unui centru de cercetare şi conservare a speciilor în apropierea Capitalei.

Investiţia se va ridica la 76 de milioane de euro şi va fi finanţată de la bănci şi fonduri europene.

În plus, Sorin Oprescu vrea să realizeze un parc de agrement, în pădurea Băneasa, chiar în vecinătatea Grădinii Zoo.

„Vom construi un parc fără tăieri de copaci, unde copiii să se caţere, să se dea cu tiroliana”, declara primarul general în urmă cu ceva timp.