Încă un spital din Bucureşti nu mai are locuri pentru pacienţii cu coronavirus. Situaţie tragică

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienții cu coronavirus. Instituția are în prezent 50 de pacienți confirmați și trei suspecți, conform managerului Beatrice Mahler. În Capitală, pacienții confirmați cu coronavirus sunt tratați la Institutul Matei Balș și la Spitalul Victor Babeș, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și la Spitalul Colentina, care este spital de suport.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 07:11
Încă un spital din Bucureşti nu mai are locuri pentru pacienţii cu coronavirus. Situaţie tragică

„În schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcționarea provizorie pentru pacienții COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienții suspecți, 13 pentru coinfectie COVID -TB și 49 pentru pacienții COVID pozitivi”, a precizat managerul Beatrice Mahler.

Citește și: După „Matei Balş”, şi „Victor Babeş” este ocupat la capacitate maximă. Medic din spital: Terapia intensivă e colmatată, spitalul e PLIN

Chiar dacă teoretic exista 10 locuri la suspecți, în saloane de două paturi, „ele pot fi ocupate de 5 pacienți, fiecare pacient fiind singur in salon, pentru ca siguranța și sănătatea fiecărei persoane este importantă”, mai spune managerul Beatrice Mahler.

Situația este tragică și spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București este „plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.”, afirma în urmă cu două zile Simin Aysel Florescu, medic de boli infecțioase și directorul medical al spitalului.

Citește și: Institutul „Matei Balş” nu mai are locuri pentru pacienţii cu coronavirus. Toate cele 640 de locuri au fost ocupate

„Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost așa… pe scurt, azi (joi – n.red.): 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala exista și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți”, scria medicul Simin Aysel Florescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


loading...