Încăierare cu săbii şi pistoale între clanurile de romi din Murgeni. 250 de persoane au fost implicate

Trei persoane din comuna vasluiană Murgeni au ajuns în stare gravă la spital după ce două clanuri de romi s-au luat la bătaie cu săbii şi pistoale. Alţi opt participanţi la luptele de stradă s-au ales şi ei cu răni destul de grave, iar o maşină a fost grav avariată, scrie adevarul.ro. La încăierare au participat în jur de 250 de persoane.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 20:06
Încăierare cu săbii şi pistoale între clanurile de romi din Murgeni. 250 de persoane au fost implicate

Totul a pornit de la un incident care a avut loc în urmă cu câteva zile, când câţiva dintre membrii unuia dintre clanuri au spart geamul autoturismului unui rom din clanul rival. În urma judecăţii ţigăneşti, familia celor care au distrus autoturismul a promis că va plăti despăgubiri dacă păgubitul îşi va retrage plângerea de a Poliţie. Acesta şi-a retras plângerea, dar rivalii nu au mai respectat înţelegerea.

Joi, 4 mai, păgubitul se îndrepta cu maşina către service, când a fost abordat de mai mulţi romi din tabăra adversă, care au sărit la el cu săbii şi topoare. Şoferul a avut suficientă prezenţă de spirit, astfel încât a scăpat nevătămat.

Ei aveau duşmănie pe mine de mai demult. Eu am fost la muncă în afară şi am avut bani să îmi cumpăr maşină, iar ei erau invidioşi. De asta, acum 3 zile, au sărit la bătaie şi m-au ameninţat cu moartea„, a relatat proprietarul maşinii, potrivit sursei citate.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE. Cum se rezolvă conflictele în trafic la Moscova. Şoferii s-au alergat cu automate Kalashnikov VIDEO

Zeci de forţe de ordine din cadrul Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, Jandarmeriei şi mai multor posturi de poliţie comunală din localităţile învecinate au intervenit în forţă pentru aplanarea conflictului dintre cele două clanuri.

După ce persoanele păgubite şi-au retras plângerea, ceilalţi nu şi-au mai respectat înţelegerea şi de aici totul a degenerat într-un conflict generalizat între clanurile Tănase şi Murui de o parte şi clanul Sandu de cealaltă parte. În încăierare au participat aproximativ 250 de persoane. La solicitarea poliţiştilor din Murgeni, s-a intervenit în zonă pentru restabilirea ordinii. Odată conflictul aplanat, cele peste 250 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei din oraş în vederea efectuării de audieri„, a declarat Cătălin Popa, adjunctul comandantului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Vaslui.

Toate cele 250 de persoane implicate sunt audiate, autorităţile anunţând că audierile ar putea dura toată noaptea.


loading...