Incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, reţinut pentru că ar fi violat o fată de 15 ani

Un individ din Broşteni cu mai multe antecedente penale, pentru fapte de furt, dar şi pentru distrugeri prin incendiere, printre care şi cazul de mare notorietate din anul 2008, atunci când Pensiunea la Dolce Vita a fost distrusă de un incendiu pus intenţionat, a ajuns din nou după gratii, de această dată pentru o infracţiune de viol.

17 feb. 2018, 16:29
Incendiatorul Pensiunii La Dolce Vita, reţinut pentru că ar fi violat o fată de 15 ani

Petrică Mândrilă, în vârstă de 35 de ani, din Broşteni, zis „Polonic”, este pus sub acuzare acum pentru trei infracţiuni, lipsire de libertate, viol şi ameninţare. Victima din acest caz este o fată de 15 ani, care ar fi fost ademenită de Mândrilă într-un apartament din Broşteni şi obligată să facă sex.

Potrivit monitorulsv.ro, fapta de viol ar fi fost comisă duminica trecută, pe data de 11 februarie, însă a fost sesizată abia acum două zile. O fată în vârstă de 15 ani, din Broşteni, a sesizat că a fost ademenită de Petrică Mândrilă într-un apartament din localitate, unde a fost constrânsă să facă sex, fiind ţinută în locuinţă cu forţa timp de mai multe ore. Fata nu a depus iniţial plângere, relatând că i-a fost frică pentru că a fost ameninţată de autor cu repercursiuni dacă va sesiza poliţia.

În apartamentul din Broșteni în care bărbatul locuia fără forme legale a fost efectuată și o percheziție, pentru completarea probatoriului.

În iulie 2008, acelaşi Petrică Mândrilă, care, de altfel, şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea La Dolce Vita a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Ulterior, Mîndrilă a povestit cu lux de amănunte cum a fost plătit de Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul unei pensiuni concurente, să incendieze casa şi apoi pensiunea omului de afaceri care îi făcea concurenţă.

În acest dosar, cu un parcurs extrem de întortocheat, Petrică Mândrilă a fost condamnat la şapte ani de închisoare, pentru distrugere în formă continuată şi furt.

Acum, la aproape zece ani de la incendierea pensiunii, în acest dosar nu s-a dat încă un verdict final.