Incendii de proporţii în Grecia. Două localităţi şi o tabără de copii au fost evacuate – VIDEO

Incendii de proporţii în Grecia. Cel puţin două localităţi şi o tabără de vară pentru copii din regiunea Lakonia din peninsula Peloponnese, au fost evacuate din cauza unor incendii izbucnite în noaptea de joi spre vineri. Autorităţile intervin în zonă pentru stingerea focului, dar au o misiune dificilă pentru că focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului. Şi Paza de Coastă intervine pentru evacuarea turiştilor de pe plajă.

RomaniaTV.net
17 iul. 2015, 11:14

Incendiile din Lakonia au produc pagube importante, mai multe păduri şi case din zonă fiind arse. Flăcările se extind cu repeziciune din cauza temperaturilor ridicate şi a rafalelor puternice de vânt. Paza de Coastă greacă a trimis mai multe vase să salveze turiştii blocaţi pe plajă. 

35 de maşini de intervenţie şi 120 de pompieri intervin pentru stingerea focului, iar spre dimineaţă lor li s-au alăturat şi două aparate de zbor. Purtătorul de cuvânt al Pompierilor din Grecia, Nikos Tsongas, a avertizat că pagibele ar putea fi mult mai mari din cauza condiţiilor meteo. 

Alte zeci de echipaje de pompieri se chinuie să stingă un al doilea incendiu de vegetaţie, tot în preajma Atenei, într-o zonă cu pini şi măslini. 

 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 


VIDEO-ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΡΕΑ de realmedialive