Incendii devastatoare în Alba şi Maramureş. Casa unei familii cu cinci copii s-a făcut scrum VIDEO

Cinci copii şi părinţii acestora au rămas pe drumuri după ce casa în care locuiau a fost mistuită de flăcări. Incendiul s-a produs vineri noaptea, în Baia Mare, iar pompierii au reuşit cu greu să stingă focul. Şi echipajele de intervenţie din judeţul Alba au avut o misiune dificilă în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure. Au ars în întregime două hectare de pin, iar alte 10 sunt serios afectate.

RomaniaTV.net
17 mart. 2012, 06:26
Incendii devastatoare în Alba şi Maramureş. Casa unei familii cu cinci copii s-a făcut scrum VIDEO

Incendiul s-a produs în cartierul Ferneziu din Baia Mare. Flăcările înalte i-au panicat pe localnici, care au şi alertat pompierii. Intervenţia a fost dificilă din cauza lipsei unei căi de acces, dar şi a sursei de apă. Pompierii au adus apă cu furtunele alimentate din curtea unei uzine situate la 500 de metri de locul incendiului.

„Detaşamentul de pompieri Baia Mare a intervenit în localitatea Freneziu cu două autospeciale de stingere, ajunşi la faţa locului am constatat că locuinţa ardea cu flacără, intervenţia fiind dificilă pt că nu exista cale de acces”, a declarat Zoltan Modis, ISU Baia Mare.

Focul a mistuit tot ce deţinea familia, casa, actele şi hainele. O posibilă cauză a producerii incendiului este o bucată de jar căzută din soba de teracotă.

Şi in judeţul Alba, zeci de localnici şi pompieri s-au luptat ore bune ca să stingă incendiul izbucnit în pădurea de la marginea satului Hapria. Oameniilor le-a fost teamă ca focul să nu cuprindă întreaga zonă şi să ajungă până la casele lor.

Acesta este cel mai grav incendiu de pădure produs în judeţul Alba, în ultimii doi ani.