Incendii puternice de vegetaţie în Mehedinţi. Pompieri din trei judeţe se luptă cu flăcările

Incendii puternice de vegetație în mai multe localități din județul Mehedinți. Focul a ajuns și la unele gospodării. Este afectată inclusiv circulația pe centura orașului Drobeta Turnu Severin. Pompieri din trei județe sunt la fața locului.

08 sept. 2021, 16:52

Incendii puternice de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Flăcările au cuprins, miercuri, pădurea din satele Cârjei şi Hinova.

Incendii puternice în Mehedinţi. Trei gospodării au fost afectate

Trei incendii de vegetatie au izbucnit, miercuri, în judeţul Mehedinţi. Fumul poate fi văzut de la 15 kilometri distanţă de Drobeta Turnu Severin. Pompieri din trei judeţe încearcă să stingă flăcările care s-au extins deja la trei gospodării din zonă, din cauza vântului puternic.

Un alt incendiu de vegetație a izbucnit şi luni, tot în judeţul Mehedinţi, în localitatea Scăpau. Zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, 11 incendii de vegetaţie au izbucnit în judeţul Mehedinţi. Peste 75 de pompieri cu 11 autospeciale de stingere și două ATV-uri au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Citeşte şi Incendiu la mai multe terase din staţiunea Mamaia. Telegondola a fost oprită

Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă singuri flăcările cu tot ce au avut la îndemână.

O intervenție de amploare a avut loc pe raza comunei Poroina Mare, zona cuprinsă între satele Fântânile Negre – Rogova – Poroinița – Orevița Mare. Timp de peste nouă ore, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și Stațiilor Vânju Mare și Strehaia au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă și două ATV- uri pentru stingerea flăcărilor, care s-au manifestat pe o suprafață de circa 200 de hectare la vegetație uscată, lăstăriș și miriște. Pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la gospodăriile cetățenilor, dar și la pădurea din imediata apropiere, potrivit gds.ro.

De la începutul lunii august, în judeţul Mehedinţi au avut loc mai multe incendii de vegetaţie uscată, iar în unele cazuri, flăcările au distrus chiar şi case sau autoturisme.

Citeşte şi Incendiu uriaș în Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata


loading...
Partenerii noștri