Incendiu ATI Neamţ. Zeci de oameni protestează după tragedie

Incendiu ATI Neamţ. Zeci de oameni protestează, duminică, după tragedia în care au murit 10 persoane. Oamenii sunt revoltaţi şi cer demisia vinovaţilor. Reamintim că printre victemele incendiulu se află şi un medic. Acesta a suferit arsuri grave.

15 nov. 2020, 17:01
Incendiu ATI Neamţ. Zeci de oameni protestează după tragedie
incendiul din ATI Piatra Neamţ

Incendiu ATI Neamţ

. Zeci  de persoane au protestat, duminică, după tragedia în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane, iar un medic a suferi arsuri grave.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au plecat în marş până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Aceştia au scandat în timpul marşului, dar şi în faţa spitalului „Jos criminalii” şi „Demisia”, solicitând demisia managerului spitalului, Lucian Micu, şi a preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Protestatarii au rămas în faţa unităţii sanitare şi au aprins zeci de candele pentru cei morţi în tragedie.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a convocat, și pentru duminică, o ședință operativă la sediul MAI, la care vor participa secretarul de stat Bogdan Despescu împreună cu inspectorul general al Poliției Române și conducerea Institutului Național de Criminalistică pentru evaluarea situației existente până la această oră și stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț să fie trași la răspundere în cel mai scurt timp.

Incendiu ATI Neamţ. Directorul spitalului din Piatra Neamț ar putea fi DEMIS luni de Ionel Arsene

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, în subordinea căruia se află Spitalul Județean a declarat că nu exclude demiterea directorului unității medicale. Arsene a mai spus că decizia va fi luată în funcție de rezultatele anchetei și că toți vinovații vor plăti.

„Bineînțeles. Aștept în cursul de mâine rezultatul anchetei și cu siguranță cei care poartă vina la ceea ce s-a întâmplat acolo, vor răspunde”, a declarat Ionel Arsene la Antena 3.

Directorul Spitalului Județean din Neamț, Lucian Micu, a fost numit în funcție pe 28 octombrie.

Spitalul Județean Neamț, aflat în subordinea Consiliului Județean condus de Ionel Arsene, este la al optulea manager în ultimul an. Actualul director e fostul primar din Roman, declarat incompatibil de ANI / Șirul numirilor făcute de PSD și PNL la conducerea spitalului de la începutul pandemiei.

Reamintim că în incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.