INCENDIU CLUB BAMBOO. Anchetatorii, dezvăluiri incredibile: Am aflat că pereţii clubului sunt tip sandviş

INCENDIU CLUB BAMBOO. Apar informaţii din ce în ce mai interesante în cazul nenorocirii din Bamboo. Misterul focului prelungit, greu de stins, în cazul incendiului recent de la clubul Bamboo, care a ars din temelii, timp de mai bine de 36 de ore, a fost, se pare, elucidat.

31 ian. 2017, 13:41
INCENDIU CLUB BAMBOO. Anchetatorii, dezvăluiri incredibile: Am aflat că pereţii clubului sunt tip sandviş

„Din ce am vorbit cu specialiştii, am aflat că pereţii clubului sunt tip sendviş, respectiv o placă de aluminiu, iar la mijloc polistiren şi alte substanţe, care au rol de izolare termică – şi din nou aluminiu. Aceste plăci se îmbină şi comunică între ele, tocmai pentru a asigura izolarea termică. Numai că, în momentul în care ia foc interiorul acestor plăci, focul se propagă foarte repede între ele. Şi asta reprezintă un dezavantaj major pentru că, focul fiind între plăcile de aluminiu, nu poţi să-l stingi. De asta am şi avut incendiu până târziu. Pentru că el era protejat de plăcile de aluminiu. Această ipoteză de lucru ar putea fi verificată în varianta în care focul ar fi izbucnit accidental, de la instalaţia electrică, de la centrala termică”, a dezvăluit, în exclusivtate pentru ziarulring.ro, unul dintre anchetatori.

INCENDIU CLUB BAMBOO. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze în cazul incendiului din Bamboo, pornind de la o posibilă mână criminală până la neglijenţa unui fumător. Niciuna dintre ipoteze nu este exclusă.

„Nu putem să susţinem vreuna până nu avem cercetarea la faţa locului şi până nu vedem ce este pe camerele video. Practic, noi nu avem nimic cert pe cauza incendiului. Iar până în prezent, noi nu avem niciun nume”.

Vezi si> INCENDIU BAMBOO. Experţii INSEMEX nu au putut intra nici acum în club. Ce se întâmplă cu probele de la faţa locului

INCENDIU CLUB BAMBOO. Unul dintre obiectivele importante ale anchetei a fost şi a rămas pentru procurori şi judiciarişti recuperarea integrală a camerelor de luat vederi şi, mai ales, a conţinutului acestora.

„Am recuperat şi camerele, dar nu sunt într-o stare care să ne dea mari speranţe. Mai întâi însă trebuie să obţinem de la instanţă aprobare pentru percheziţia informatică. Apoi trebuie să căutăm nişte specialişti care să ne ajute să salvăm date şi imagini chiar şi din aceste camere salvate din incendiu. Probabil că au o protecţie internă, probabil că s-a salvat ceva, asta sperăm. Oricum, am înţeles că sunt camere foarte performante. Cel puţin aşa se lăuda patronul, spunând că aceste camere ar putea să facă zoom în locuinţele din apropiere. Bănuim că o să avem ceva noroc aici, cu aceste camere. Ei monitorau tot clubul, şi în interior, şi în exterior”.

În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care miercuri mai erau internate două la Spitalul Floreasca.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă 21 ianuarie, la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul Bamboo în totalitate, incendiul fiind declarat stins în 23 ianuarie, după 57 de ore de la sosirea echipajelor ISU. Pompierii au retras în 25 ianuarie de la clubul Bamboo ultimul echipaj de supraveghere.

INCENDIU CLUB BAMBOO.

  • CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Imagini revoltătoare. Ce au făcut patronii când au văzut că arde clubul

Oamenii fac mărturii cutremurătoare: Toată lumea s-a călcat în picioare. Am crezut că e un atentat ceva

Vedetă scăpată din infernul de la Bamboo: „Sunt încă şocată şi mă rog la Dumnezeu să nu existe victime”

INCENDIU BAMBOO: Dosar penal pentru distrugere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Seviciul Omoruri continuă ancheta

INCENDIU CLUB BAMBOO. Imagini şocante din timpul dezastrului, oameni salvaţi în ultima clipă

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005

Incendiu Bamboo: Documentele necesare funcţionării sunt conform normelor, căile de evacuare au funcţionat, susţin avocaţii

Incendiu puternic într-un club din Capitală, zeci de persoane au fost rănite. Bamboo a ars ca o torţă şi s-a prăbuşit