Incendiu club Colectiv: Informaţii de ultima oră despre starea răniţilor din clubul morţii UPDATE VIDEO

Incendiu club Colectiv: Mai multe victime ale incendiului din clubul Colectiv, internate în spitalele din Capitală, sunt în stare critică: trei, la Spitalul Elias, unul, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", cinci, la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Alţi pacienţi, care se află în stare gravă, vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale. Medicii spun că numărul morţilor s-ar putea dubla. 

02 nov. 2015, 08:12
Incendiu club Colectiv: Informaţii de ultima oră despre starea răniţilor din clubul morţii UPDATE VIDEO

UPDATE 17.30: Pacienţii consideraţi gravi îşi menţin această încadrare şi evident doar parcursul evolutiv pe durata următoarelor câteva zile va fi cel care va face diferenţa între cazurile care vor rămâne în continuare la categoria de severitate maximă şi cele care pe măsura evoluţiei vor putea fi operate şi ne gândim la procesul de vindecare. Din păcate, Unitatea noastră de Arşi a fost creată şi dimensionată pentru a îngriji accidentele obişnuite. În cazul de faţă ne gândim la faptul că a fost vorba de un dezastru. Cât priveşte unitatea noastră, cele cinci paturi nu puteau face faţă internării celor 14 pacienţi. Din motive de utilizare de eficienţă maximă, am hotărât ca o parte din Serviciul de Terapie Intensivă să o dedicăm îngrijirii pacienţilor„, a declarat medicul Ioan Lascăr.

UPDATE 17.00: O altă victimă, neidentificată, a murit la Spitalul de arşi.

UPDATE ORA 12.14. La Spitalul Municipal veştile nu sunt bune. 19 oameni sunt în continuare internaţi, 9 dintre ei sunt în stare critică.

„În momentul de fata mai avem 19 pacienti internati. În terapie intensiva sunt 13, dintre care 9 in stare critica, evolutia este stationara. Sunt intubaţi, ventilaţi. Este greu de dat un pronostic Au mai fost admisi 4 pacienti in Terapie Intensiva. Terapia Intensivă este supra solicitată. Am avut niste garzi cumplite. Camera de garda a fost ieri plină”, a declarat un medic al spitalului Municipal. 

INCENDIU COLECTIV. Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum şi gaze toxice, potrivit INML

UPDATE ORA 11.54 Spitalul Sfântul Ioan: Șase răniți în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare gravă

Șase din cei opt răniți internați la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare gravă, fiind intubați, a declarat luni șefa Secției de terapie intensivă, Carmen Giuglea.

„Dintre cei opt pacienți răniți în urma izbucnirii vineri seară a incendiului la clubul Colectiv care se află la Spitalul Sfântul Ioan doi sunt în afara oricărui pericol, cu arsuri pe suprafețe mici și cu o stare generală bună, 6 dintre ei pe Secția de terapie intensivă și suntem în curs de tratament chirurgical cu o parte dintre ei. Toți cei șase sunt intubați, fiind în stare gravă”, a afirmat medicul.

UPDATE ORA 11.04 Floreasca: 14 pacienți sunt în stare critică, starea lor nu s-a schimbat

Toți cei 14 pacienți internați la Spitalul Floreasca în urma rănilor suferite în incendiul de la clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, starea lor fiind una critică, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul medical al instituției, Nicușor Luchi.

„În clipa de față, pacienții se află la Blocul operator pentru pansamente. Se va face după aceea o reevaluare a lor, după care se vor întoarce în Terapie Intensivă. Nu a apărut nimic nou până în prezent, nu a intervenit nimic nou în evoluția lor. Pacienții își continuă îngrijirile și monitorizarea ca și până acum. 14 pacienți sunt internați în Terapie Intensivă, toți sunt în stare critică”, a precizat medicul.


Incendiu club Colectiv: Trei pacienți sunt în stare critică la Spitalul Elias din cei 14 internați la această unitate medicală în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat, luni, managerul instituției Doina Dimulescu.

În momentul de față sunt nouă pacienți în Terapie Intensivă, din care opt intubați, dintre aceștia trei în stare critică. Un pacient este în post-operator și patru pe secție care sunt în stare bună. În total 14 pacienți. Am transferat sâmbătă și duminică la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenți, unul dintre ei de 14 sau 15 ani și celălalt a cărui soră era tot acolo internată și familia ne-a rugat insistent să stea amândoi în același spital„, a afirmat managerul, potrivit Agerpres.

Incendiu club Colectiv: La Spitalul Militar, cinci pacienţi sunt în stare critică.

„Trei dintre pacienţii internaţi la terapie Intensivă au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi pe secţia de arşi. Dintre pacienţii care aveau arsuri de căi respiratorii superioare se menţine gradul lor de severitare. În continuare, cinci sunt gravi, unul este intubat. Situaţia lor se poate schimba oricum. Aceşti cinci pacienţi sunt cu arsuri de căi respiratorii. Toţi au până în 30 de ani.

Toti pacientii pot fi recunoscuti acum. Acum este foarte important sa nu apara infectii, sa fie hidratati corespunzător, sa manance alimente preparate de noi. Un nutriţionist le face meniuri speciale. Toti au mainile arse. Nu pot manca singuri. Foarte multe persoane au sunat si au spus ca vor sa ajute. Acum avem tot ce ne trebuie”, a declarat un medic de la Spitalul Militar.

Un pacient se află în stare critică și alți trei în stare gravă din totalul de șase internați la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Raluca Alexandru.

A mai venit în cursul zilei de duminică o arsură de la Spitalul Elias. Este vorba de un băiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafața corpului. A venit intubat, dar au reușit și l-au detubat, acum respiră bine. Avem doar un singur intubat în stare mai critică și trei în stare gravă care se află continuare în Secția de Terapie Intensivă. O fată pe Secția de Chirurgie Plastică și o altă fată pe Secție de Toxicologie care a avut o intoxicație cu fum„, a precizat medicul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cel puțin doi dintre pacienți vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână.

Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Florin Bica. Potrivit acestuia, starea pacienților de la „Bagdasar-Arseni” este totuși una staționară.

Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare„, a precizat medicul.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Patronul unui cunoscut club din Bucureşti: „Am pus în PERICOL viaţa a mii de oameni. LOCALUL SE ÎNCHIDE”

O comisie specială va evalua răniții. MAI a început controalele în cluburi

O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Bănicioiu și dr. Ioan Lascăr de la Floreasca, merg luni la toate spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienților răniți în incendiul de la clubul Colectiv, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Acest grup de lucru a avut o primă întâlnire duminică și este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze.

Acestei comisii i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker și profesorul Marc Chaouat, considerați a fi unii dintre cei mai buni specialiști în arsuri. Ei au ajuns duminică seară la București, însoțiți de reprezentanți din Ministerul francez al Sănătății.

Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoțiți de polițiști și verifică dacă respectivele locații au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă.

Audieri la Poliția Capitalei, în cazul tragediei din clubul Coletiv

Martori ai tragediei de la Clubul Colectiv vor fi audiați, luni, la Poliția Capitalei, după ce procurorii vor dispune acest lucru.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei trei acţionari ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

 Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv. „Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare„, potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul General.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică efectuează, împreună cu efective de polițiști de la IGPR — DIC și Serviciul Omoruri din DGPMB, cercetări la fața locului.