INCENDIU COLECTIV. Necesarul de piele, acoperit de un spital din Capitală

Publicat: Luni, 02 Noiembrie 2015 10:08 // Actualizat: Luni, 02 Noiembrie 2015 10:10 // Sursa: romaniatv.net

INCENDIU COLECTIV. Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală are singura bancă de piele din ţară. Managerul unităţii medicale, Dan Enescu, a precizat că aceasta poate acoperi necesarul de piele.

INCENDIU COLECTIV. Dan Enescu a precizat că la acest moment în banca de piele a Spitalului "Grigore Alexandrescu" se află 7.000 de centimetri pătraţi de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul în acest moment, scrie Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spunea că rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum. "Sunt însă şi foarte mulţi donatori care şi-au exprimat această dorinţă (de a dona piele -n.r.). Evident că noi acceptăm orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni, doar vor fi evaluaţi şi vor fi înştiinţaţi de noi", afirma ministrul Sănătăţii.

El a precizat că operaţiile de chirurgie plastică şi reparatorie pentru răniţii din Clubul Colectiv încă nu au început, adăugând că probabil acest lucru se va întâmpla de luni - marţi.

"Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este între 500.000 şi un milion de euro, pentru o perioadă de trei luni, cât poate dura perioada necesară vindecării unui pacient care a suferit arsuri grave", a declarat, duminică, şeful Clinicii de Chirugie Plastică a Spitalului "Floreasca", Ioan Lascăr.

Previziunile pentru supravieţuitorii incendiului din Club Colectiv nu sunt cele mai bune. 90 dintre ei sunt în stare gravă şi critică, iar autorităţile spune că numărul deceselor, care a ajuns până în prezent la 30, s-ar putea dubla. 27 de persoane au murit la scurt timp de la incendiu, iar alte trei tinere s-au stins duminică, la spital, în ciuda eforturilor medicilor de a le salva vieţile.

Încă o tânără rănită în incendiul din Club Colectiv a murit duminică după-amiază, în spital. Aceasta era internată la spitalul Bagdasar, unde duminică dimineaţă a mai murit o femeie de 31 de ani. Bilanţul morţilor ajunge astfel la 30, după ce doar duminică au murit trei răniţi în spitale.

SFÂŞIETOR. Mesajul unei mame care şi-a pierdut FIICA după tragedia din Colectiv. "Unde a fost Dumnezeu?"

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat că "e posibil să se dubleze numărul actual al deceselor, dar nu înseamnă că aşa va fi".

Raed Arafat, MARCAT de imaginile de la incendiul din Colectiv. "Mi-a rămas în minte un pompier care..."

"Victimele au un specific care se găseşte la astfel de tipuri de evenimente. Pe lângă arsuri, au apărut şi factori agravanţi. Au fost într-un spaţiu închis, au inhalat fum şi gaze calde, au apărut arsuri la nivelul traheei, al plămânului. Creşte gravitatea şi complexitatea. Se produc cianuri şi substanţe toxice foarte grave. Depinde cât te-ai expus la ele. Mai este un factor agravant: traumatismele asociate. Unele persoane au căzut şi au fost călcate de alţii care încercau să iasă. Sunt fracturi de coaste, leziuni toracice, care înrăutăţesc prognosticul şi scad şansele. Unii sunt foarte grav, unii grav. 90 pot să meargă spre mai bine sa mai rău. Nu înseamnă că ne aşteptăm la 90 de decese, dar dintre ei unii sunt cu riscuri de a sucomba în timpul tratamentului", a explicat Raed Arafat, după o şedinţă cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu ministrul de Interne Gabriel Oprea, cu profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Floreasca, şi cu alte autorităţi competente.

"S-a analizat cam ce poate să mai apară şi pe linie medicală a fost un consens că riscăm să mai avem un număr semnificativ de decese. Luni va fi nominalizată o comisie condusă de profesorul Lascăr, care va merge la toate spitalele să evalueze pacienţii şi atunci o să ştim măcar orientativ care este nivelul gravităţii", a explicat Raed Arafat.

Prof. Ioan Lascăr a declarat că prognosticul este foarte rezervat pentru zeci de pacienţi.

Mesajul preşedintelui Iohannis pe Facebook în urma tragediei din Colectiv: Avem datoria să învăţăm o lecţie

LISTA OFICIALĂ a victimelor din Club Colectiv

Un incendiu puternic s-a produs vineri seară la Club Colectiv din Bucureşti. 30 de persoane, majoritatea tineri, au murit în incendiu sau la scurt timp de la tragedie şi peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele din Capitală cu arsuri de diferite grade. Zeci de persoane sunt în stare critică, iar medicii spun că moartea îi pândeşte în fiecare clipă.

Previziuni sumbre ale medicilor în cazul Colectiv: "Sigur vor mai fi persoane decedate"

Dosarul a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări în cauză şi a ridicat imaginie surprinse de camerele de supraveghere în momentele cumplite din Club Colectiv.

În cursul zilei de sâmbătă, persoane care nu reuşiseră să ia legătura cu copiii, prietenii sau cunoscuţii lor şi nu i-au putut identifica la niciunul dintre spitalele care au preluat răniţii şi-au făcut curaj să meargă la IML pentru a afla dacă ai lor se aflau printre cei care nu au mai avut scăpare din clubul groazei.

Sâmbătă după-amiază, pe uşa de la IML "Mina Minovici" s-a afişat lista morţilor din incendiu. Din păcate, bilanţul victimelor ar putea creşte, deoarece zeci de tineri sunt în stare critică în spitale, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp, la cap şi la nivelul căilor respiratorii.

"Ieri aveam o fată arhitect, azi am o foaie cu un număr", spunea devastat de durere tatăl unei tinere care şi-a găsit sfârşitul în haosul creat după izbucnirea incendiului.

Medic, mărturii din "cea mai grea gardă": Nicio PEDEAPSĂ nu îi va aduce înapoi pe MORŢI, avem nevoie de ADEVĂR

O femeie de 38 de ani aflată pe lista decedaţilor era angajată la Club Colectiv. De fapt nu era nici măcar angajată, ci lucra acolo din când în când, la evenimente, după cum a povestit fratele ei, la România TV. Femeia nici măcar nu trebuia să fie la lucru, dar a acceptat să îi ţină locul unei colege.

"Ea nu trebuia să lucreze acolo. O colegă trebuia să fie acolo. Avea 38 de ani. Nu ştiam că lucrează la acest club. Nu am cuvinte să vă spun ce am simţit. Am fost la IML, am recunoscut-o, mâine o ducem acasă", a povestit bărbatul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că MApN a pus la dispoziţie două avioane pentru transport victime, care vor fi folosite în caz ca personalul medical va decide că este nevoie ca unele victime să fie transferate la alte spitale de arşi din ţară.

CITEŞTE ŞI:

Semne care au prevestit tragedia din clubul morţii. Mai mulţi tineri ştiau de incendiu cu ceva timp înainte

Tragedia de la Colectiv: Victimă din clubul groazei, adusă în sicriu acasă VIDEO

 


loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 nov 11:49
Răspunde | Votează email 0 email
ilea
mor multi oamenii cine e de vina pentru asta vrem un raspuns
02 nov 10:16
...piele din ţară. Managerul unităţii medicale, Dan Enescu, a precizat că aceasta poate acoperi necesarul de piele. Citește mai departe… Citeste mai departe: ...
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H