Incendiu Colectiv: Comemorare la cinci luni de la tragedie

Un eveniment de comemorare a victimelor incendiului din Colectiv va avea loc, miercuri, începând cu ora 18,00, în fața clubului, marcând astfel cinci luni de la tragedie.

29 mart. 2016, 17:13
Incendiu Colectiv: Comemorare la cinci luni de la tragedie

„Ne vedem pe 30, cu flori și lumânări. Nu uitați de Colectiv! Ei au plecat, noi am rămas…”, scrie pe pagina de Facebook a grupului #Împreună Rezistăm.

Pe 2 decembrie, grupul #ÎmpreunăRezistăm, constituit din voluntari, anunța că îi va comemora în fiecare lună, pe data de 30, pe cei care și-au pierdut viața în tragedia de pe 30 octombrie.

„Am decis ca în fiecare lună, pe data de 30, să venim aici. Cine vrea să vină cu noi este bine venit: să aducem flori, să aprindem lumânări și să îi comemorăm lună de lună, pentru că noi considerăm că nu trebuie să uităm că ei au fost cei sacrificați, practic, pentru ca noi și generațiile viitoare să putem avea o viață mai bună”, a spus Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ÎmpreunăRezistăm.

Pe 30 octombrie, în clubul bucureștean Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity susținea concertul de lansare a noului album, a izbucnit un incendiu puternic. Bilanțul celor decedați se ridică la 64, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate. La o zi după producerea tragediei, în spitalele bucureștene erau internate 155 de persoane rănite în timpul incendiului.

Citeşte şi Susţinătorii lui Raed Arafat vor să iasă în stradă în urma raportului Corpului de Control în cazul Colectiv