INCENDIU COLECTIV. Numărul morţilor a ajuns la 41. Nouă răniţi au decedat sâmbătă UPDATE

INCENDIU COLECTIV. Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 41, după ce încă nouă răniţi au murit sâmbătă: trei dintre ei la Spitalul de Arşi din Capitală, doi la Spitalul Floreasca, unul la Spitalul Universitar şi unul la Bagdasar Arseni. Doi dintre pacienţii transportaţi în Olanda au murit imediat după aterizare, potrivit România TV.

07 nov. 2015, 07:51
INCENDIU COLECTIV. Numărul morţilor a ajuns la 41. Nouă răniţi au decedat sâmbătă UPDATE

UPDATE 20.40. Încă un pacient internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi unul internat la Spitalul Bagdasar Arseni au pierdut lupta cu viaţa, sâmbătă seara. Astfel, bilanţul celor decedaţi a ajuns la 41.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul „Bagdasar Arseni” a decedat o tânără de 25 de ani, Mavi Sterian.

Informațiile privind cele două decese au fost confirmate, pentru AGERPRES, de reprezentanți ai celor două spitale.

Numărul de persoane decedate în cursul zilei de sâmbătă a crescut astfel la nouă, dintre care șapte, la spitale din București, iar două, după ce au fost transferate în Olanda.

„Vestea tristă era de așteptat. Nu este o surpriză. Așa cum am anunțat, numărul de decese era de așteptat să crească. Este săptămâna cea mai dificilă. (…) Ne aflăm în etapa în care complicațiile majore sunt de așteptat”, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie a Spitalului de Urgență Floreasca, Ioan Lascăr. El a afirmat că, „din păcate”, lista victimelor din clubul Colectiv ar putea să crească.

Cea de-a noua victimă de sâmbătă, o femeie, a fost înregistrată la Spitalul Bagdasar Arseni, a confirmat, pentru AGERPRES, medicul Mircea Carantino.

„Era dintre pacienții aflați în stare critică încă de la început. A fost ținută pe aparate în toată această perioadă. Au fost încercate mai multe operații. Era pe hemodializă”, a spus, sâmbătă seara, Carantino.

Potrivit surselor, cele două tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafeţe mari din corp şi arsuri ale căilor respiratorii.

„Aşa cum am anunţat de la bun început, este perioadă de maximă incidenţă a complicaţiilor majore. La Spitalul de Urgenţă Floreasca am avut de la bun început un grup de şase pacienţi în stare critică. Este vorba de un tânăr şi o tânără, cele două decese de astăzi (sâmbătă n.r.), care erau pe lista celor şase cazuri critice. În cursul după-amiezii de azi, toţi bolnavii internaţi la Spitalul Floreasca au fost evaluaţi de colegi chirurgi plasticieni şi anestezişti. Pacienţii au mărturisit că sunt impresionaţi de calitatea îngrijirii„, a declarat, la România TV, Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Cea de-a noua victimă de sâmbătă, o femeie, a fost înregistrată la Spitalul Bagdasar Arseni.

Era dintre pacienții aflați în stare critică încă de la început. A fost ținută pe aparate în toată această perioadă. Au fost încercate mai multe operații. Era pe hemodializă„, a declarat, pentru Agerpres, medicul Mircea Carantino.

UPDATE ORA 15.15. S-a consemnat al şaptelea deces al zilei de sâmbătă. Este vorba despre un pacient de la Spitalul de Arşi, despre care medicii spuneau că se află în stare foarte gravă şi căruia medicii îi dădeau şanse mici de supravieţuire. Numărul total al morţilor în urma tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astfel la 39.

Vezi şi INCENDIU COLECTIV. Noi înregistrări din clubul groazei. Ultimele clipe de dinaintea tragediei VIDEO

UPDATE ORA 12.00. Doi răniţi transportaţi în Olanda au decedat imediat după ce au aterizat pe aeroportul din Rotterdam. Astfel numărul morţilor se ridică la 38. Una dintre cele două victime din Olanda este Tullia Ciotola, o italiancă în vârstă de 20 de ani, care venise la studii în România.

UPDATE ORA 11.50. Numărul deceselor cauzate de incendiul de la clubul Colectiv se ridică acum la 36. Un pacient a decedat la Spitalul Floreasca, ridicând la patru numărul celor care au murit sâmbătă, 7 noiembrie.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Medicii evaluează răniţii de la Spitalul de Arşi: Opt sunt în stare critică

INCENDIU COLECTIV. Numărul celor decedaţi ca urmare a incendiului din clubul Colectiv a ajuns sâmbătă la 35, după ce încă două persoane au murit sâmbătă, la Spitalul de Arşi, iar un tânăr de 30 de ani an murit la Spitalul Universitar.

Citeşte şi Diana, una dintre cele două prietene găsite moarte în Colectiv, a fost înmormântată în rochie de mireasă

Una dintre victimele de la Spitalul de Arşi este Ionuţ Popescu, un tânăr internat la Spitalul de Arşi, a pierdut lupta. Băiatul, din Focşani, avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi se afla de o săptămână în comă indusă. Potrivit România TV, el murit în timpul unei intervenţii chirurgicale. I se puneau grefe de piele şi a făcut stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fara succes. Vineri, Ionuţ Popescu se afla la Colectiv alături de iubita lui Monica Tănăsoiu, manager la o firmă de publicitate, care a murit în aceea seară.

Citeşte şi TRAGEDIA DE LA COLECTIV. A murit bărbatul pentru care Gigi Becali a donat 70.000 de euro

Cealaltă persoană care a murit sâmbătă dimineaţa la Spitalul de Arşi este Daniel Ciobanu, cameramanul pe care Gigi Becali l-a ajutat cu 70.000 de euro.

Un al treilea pacient declarat decedat sâmbătă dimineaţă este un tânăr în vârstă de 30 de ani. El era internat la Spitalul Universitar.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca declara joi că din ziua a cincea starea unor pacienţi s-ar putea înrăutăţii, acesta fiind momentul critic al evoluţiei lor. „Este graniţa momentului de apariţie a posibilelor complicaţii septice pulmonare, ţestul distrus începe să fie invadat septic în această perioadă„, a spus Ioan Lascăr.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Blestemul unei mame care şi-a îngropat fiica: Să ardă de vii. Mi-au omorât copilul

Pacienţii au arsuri pe suprafeţe diferite. Arsura chimică, automat otrăvurile, au intrat prin căile aeriene, s-au absorbit şi practic au intrat în sânge. Au produs ce au produs şi se simte la nivelul plăgilor. Plăgile au o textură şi o culoare cu totul particulare. Personal, n-am mai văzut niciodată o culoare de plagă de arsură de această nuanţă, adică este ceva între cenuşiu, roşu, negru, de nepovestit. Sângele a ajuns într-o anumită compoziţie şi a produs anumite transformări acolo, ca atare şi excizia noastră va trebui să fie specială, nu obişnuită, adică trebuie să ne adaptăm la acest fel de arsură„, a mai spus Ioan Lascăr, referitor la starea răniţilor.

Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.