INCENDIU în complexul rezidenţial Confort City din Capitală VIDEO

INCENDIU ÎN Confort City. Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la ultimul etaj al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City. Iniţial, flăcările au cuprins mansarda blocului, apoi focul s-a extins şi la etaje inferioare. 28 autospeciale cu apă şi spumă şi şapte autoscări au intervenit pentru lichidarea incendiului. Complexul rezidenţial Confort City constituie o investiție a lui Robert Negoiță, în prezent primar al Sectorului 3.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 12:02

UPDATE 16.45 Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat că problema de la incendiul din complex a fost că primele maşini care au ajuns la faţa locului nu dispuneau de scări pentru a ajuns până la nivelul flăcărilor.

„După o oră au venit şi maşinile care s-au putut ridica până la etajul 11. Au venit şi maşini şi din Popeşti Leordeni. Partea proastă este ce se întâmplă cu aceşti hidranţi uscaţi, iar cei care trebuiau să se ocupe de acest element sunt primăria, administratorii de bloc”, a declarat Radu Stroe.

Citeşte şi Stroe, despre INCENDIUL de la Confort City: Vom analiza cum s-au construit etajele superioare

Flăcările au cuprins întreaga mansardă a unui bloc cu patru scări, din complexul Confort City. Zeci de locatari au fost evacuaţi. La scurt timp, flăcările s-au extins şi la etajele inferioare.

UPDATE 16.30 Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu monoxid de carbon. Un pompier a leşinat şi a fost transportat la spital.

UPDATE 16.20 Reprezentantul dezvoltatorului imobiliar care a construit blocul afectat de incendiu în complexul Confort City a anunţat că proprietarii apartamentelor cuprinse de flăcări că imobilul va intra în reparaţii, iar ei vor fi cazaţi la hotel, cât va fi necesar.

„Un bloc cu 11 etaje plus mansardă. Acoperişul ardea în totalitate, o suprafaţă de 400 mp care ardeau generalizat. Nu avem suficientă apă. Utilizăm 5.000 de litri pe minut doar la o autospecială”, a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

Complexul rezidenţial Confort City nu are autorizaţie din partea ISU, a declarat la România TV, prefectul de Ilfov, Florentina Pencea.

La locul incendiului s-a deplasat şi ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe.

Locatarii din blocul cuprins de flăcări din complexul rezidenţial Confort City spuneau că le este frică să se întoarcă în casele lor.

Este compromis tot blocul! Nu se poate intra pe casa scării. A intrat un pompier şi a căzut din picioare din cauză că nu putea să respire. Astea nu mai sunt casă de locuit„, au spus oamenii disperaţi.

Locatarii au reclamat şi faptul că a durat mult timp până când pompierii au putut intra în complex, din cauza unei construcţii din BCA şi a barierei de la intrarea în complex. Locatarii din Confort City sunt nemulţumiţi de acţiunea pompierilor.

Au venit cu macarale după două ore după ce a ars. Maşinile de pompieri nu puteau intra ca să nu dărâme barierele„, a spus un alt locatar.

Doar hainele de pe mine le mai am. Stau de un an jumate şi numai probleme. Ba cu lumina. Ni se oprea lumina de 10-15 ori pe zi şi nu au reuşit să remedieze asta. Numai de la asta cred că a luat foc. De la altceva nu văd. Faceţi apel să se aducă apă. Să vină elicopterele„, a spus un alt păgubit.

Cartierul constituie o investiție a omului de afaceri Robert Negoiță și a fost finalizat în 2011. Acesta se întinde pe o suprafață de 45.000 mp, iar cele 12 imobile au un regim de înălțime de P+11 etaje. Complexul este situat pe Splaiul Dudești, la 10 km depărtare de la Piața Unirii din centrul Bucureștiului.

Confort City este realizat de Domus Stil, parte a RIN Group, o firma a omului de afaceri Robert Sorin Negoiță, în prezent primar al Sectorului 3.

Ansamblul rezidenţial Confort City este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

În 2007, hotelul deţinut de fraţii Negoiţă, aflat pe Şoseaua Vitan Bârzeşti, a fost cuprins de un incendiu, în timp ce se afla în construcţie.