Incendiu de amploare la un depozit de deşeuri. Zeci de pompieri au intervenit

Un incendiu puternic a izbucnit în noapte a de joi spre vineri, la un depozit de deşeuri de plastic din judeţul Bihor. Peste 30 de pompieri au intervenit de urgenţă pentru stingerea flăcărilor.

09 iul. 2021, 08:43

Incendiu la un depozit de deşeuri. Flăcările au cuprins în noaptea de joi spre vineri depozitul de deşeuri de plastic din Salonta.

Fumul toxic rezultat din incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri plastice de la Salonta este îndreptat de vânt către Ungaria, respectiv localitatea Gest, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

„Fumul merge exact către localitatea Gest din Ungaria. Direcţia fumului este pe nord, nord-vest, aşa ziceau colegii de la Poliţia de frontieră. Din ce s-a discutat la faţa locului, poliţia de frontieră a anunţat autorităţile maghiare, în baza protocolului, despre această poluare transfrontalieră”, a declarat Sever Şerbănescu.

Incendiu de amploare la un depozit de deşeuri

Citeşte şi O nouă explozie, urmată de incendiu violent, la Constanţa. Imagini teribile de la locul dezastrului UPDATE

Două hale ale depozitului din Salonta au fost devastate în urma incendiului.

“La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în municipiul Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte de lucru cu apă şi spumă şi o autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, potrivit ebihoreanul.ro.

Flăcările au cuprins o hală de 600 de mp şi s-au extins rapid la cea de-a doua hală de 1.300 de mp. De asemenea, mai mulţi saci plini cu deşeuri din plastic din curtea depozitului au fost cuprinşi de flăcări.

Pompierii au reuşit să localizeze incendiul în jurul orei 6.20, iar o oră mai târziu încă luptau cu focul.

„Deocamdată, din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Cei care au alertat autorităţile au fost muncitorii care lucrau în tura de noapte.

La faţa locului, vineri dimineaţă s-au dus şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor, care, după stingerea incendiului, vor demara un control.

De asemenea, dacă direcţia vântului se va schimba, iar fumul va fi purtat spre oraş, autorităţile vor anunţa localnicii din Salonta să-şi închidă geamurile, prin sistemul Ro-Alert.

Citeşte şi Panică la un mall în Harghita după ce s-a declanşat alarma de incendiu. Mai multe persoane au ajuns la spital intoxicate

Incendiu în Timişoara. Butelia dintr-o rulotă a explodat

Un alt incendiu a izbucnit joi seară, în Timişoara. O butelie aflată într-o rulotă a explodat, iar flăcările au ajuns la o clădire de birouri din apropiere. La faţa locului au ajuns imediat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară S42, un echipaj SMURD și 12 pompieri.

„Până la sosirea echipajelor la locul intervenției, o butelie a explodat, iar incendiul s-a extins și la o clădire de birouri învecinată”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Pompierii au localizat incendiul și au extras alte două butelii din rulota incendiată. Conform primelor informații, nu sunt victime, iar 10 persoane s-au autoevacuat.