Incendiu de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins nici după mai bine de 50 de ore

Incendiul de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins nici după ce au trecut mai bine de 50 de ore de la izbucnirea acestuia, la faţa locului acţionând în continuare 30 de pompieri cu şase autospeciale pentru stingerea ultimelor focare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2019, 08:34
Incendiu de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins nici după mai bine de 50 de ore

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, la faţa locului se află cinci echipaje de stingere şi o autoscară, iar 30 de pompieri intervin pentru stingerea ultimelor focare de la fabrica de condimente din Alba Iulia.

Abia după ce focul va fi stins, autorităţile vor putea începe cercetările pentru a stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

La faţa locului au intervenit iniţial 12 autospeciale, fiind trimise echipaje de pompieri din Cluj, Sibiu şi Hunedoara.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Alba au stabilit că incendiul nu a degajat substanţe periculoase peste cotele normale.

Incendiul se manifestă la fabrica Supremia, aparţinând Grupului Solina, cel mai mare producător de condimente din România.

Supremia Grup a fost o companie construită de la zero de către omul de afaceri Levente Bara, din Alba Iulia. În urmă cu un an şi jumătate acesta a vândut fabrica Grupului Solina.

Grupul francez Solina a anunţat că nu va renunţa la activităţile de producţie din România, în urma incendiului care a distrus fabrica de condimente din Alba Iulia şi că în perioada următoare activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale companiei din Europa până la remedierea situaţiei din ţara noastră.

Citeşte şi Incendiu urmat de explozie la Alba Iulia. Cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei s-a făcut scrum FOTO VIDEO