Incendiu de proporţii în Bucureşti. Au ars mai multe case în cartierul Vitan VIDEO

Cel puţin trei case şi o mansardă au luat foc joi seara în cartierul Vitan din Capitală. Pompierii intervin de urgenţă.

07 oct. 2021, 21:24

UPDATE 23.00 Autoritățile au transmis că incendiul a fost localizat.

Incendiu produs la o casa in str. Detasamentului, extins la acoperisul unei alte locuinte invecinate, suprafata afectata de 200-300 mp. In apropiere este si un service auto, la care exista pericol de extindere. Actioneaza 6 autospeciale de stingere. Nu sunt persoane ranite.

Traficul este blocat pe Calea Vitan până la Șoseaua Mihai Bravu. Flăcările sunt puternice, autoritățile și-au exprimat îngrijorarea cu privire la extinderea flăcărilor la locuințele din apropiere.

Incendiu de amploare într-un bloc din Olt. Zeci de persoane evacuate de urgenţă, patru oameni au ajuns la spital

„Se acționează în acest moment cu 6 autospeciale de stingere, iar comandantul a solicitat suplimentarea echipamentului pentru că este nevoie de o mare cantitate de apă. Din informațiile pe care le avem rezultă că este un pericol foarte mare ca incendiul să se extindă, autospecialele acționează pe mai multe laturi, inclusiv de la înălțime. Este și o influență a vântului, pentru că își schimbă direcția de propagare. Nu sunt victime ca urmare a acestui eveniment. Am acționat pentru evacuarea locatarilor”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Incendiu şi la Braşov

Zeci de persoane au fost evacuate, joi dimineața, în urma unui incendiu într-o garsonieră din Brașov. Persoana aflată în locuință a fost găsită decedată. ncendiul a izbucnit joi dimineața, în jurul orei 06.00, într-o garsonieră situată la etajul 4 al unui bloc din cartierul brașovean Noua, pe strada Brazilor. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Când au ajuns echipajele, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, iar în locuință arderea era generalizată.

Şoferul care a murit la Mamaia dădea flash-uri în trafic cu puţin înainte de accident. Imagini filmate cu camera de bord VIDEO

În urma incendiului, o persoană a fost găsită decedată. Totodată, aproximativ 30 de persoane au ieșit din locuințe, iar alte 4 persoane au fost evacuate de echipajele ISU. Una dintre persoanele evacuate a suferit o ușoară intoxicație cu fum și i se acordă asistență medicală la fața locului de cître personalul SMURD.