Pericol de incendiu într-un salon cu bolnavi Covid. Angajaţii spitalului au evitat în ultima clipă o tragedie

Un incident a avut loc în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde personalul a sesizat fum într-unul dintre saloanele în care sunt trataţi pacienţi cu coronavirus.

09 mai 2021, 09:46
Pericol de incendiu într-un salon cu bolnavi Covid. Angajaţii spitalului au evitat în ultima clipă o tragedie

În faţa acestui pericol, angajaţii au scos din priză un prelungitor care alimenta un concentrator de oxigen, find evitată producerea unui incendiu.

Precizăm că în această dimineaţă, în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale. În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acţionat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză şi, astfel, evitată producerea un incendiu”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Cristina Cazacu.

Citeşte şi Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă

Potrivit acesteia, la faţa locului au fost chemaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş care au constatat că nu sunt probleme şi nu mai este pericol de incendiu.

De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanţa a  stabilit că prizele de oxigen sunt funcţionale, singura defecţiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Menţionăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a mai precizat Cazacu.

Citeşte şi Incendiu într-un bloc de locuinţe din Târgu Mureş. Mai mulţi locatari au ajuns la spital


loading...
Partenerii noștri