Incendiu de proporţii la o fabrică din Cluj. Pompierii intervin de urgenţă

Un incendiu de proporţii a izbucnit, joi după amiază, la fabrica de hârtie din Dej. La faţa locului au intervenit pompirii cu trei autopesciale de stingere. Din fericire, nu există persoane rănite.

06 mai 2021, 17:34
Incendiu de proporţii la o fabrică din Cluj.  Pompierii intervin de urgenţă

Incendiu de proporţii la o fabrică din Cluj. Pompierii au intervenit de urgenţă, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la fabrica de hârtie din Dej.

Incendiu de proporţii la o fabrică din Cluj

„În cursul zilei de astăzi, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Le mulțumim echipajelor de pompieri care au fost prezente la fața locului și au reușit să stingă incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială.

Investigăm în continuare pentru a afla ce a declanșat incendiul. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată”, au transmis reprezentanţii companiei.

Citeşte şi Incendiu într-un bloc de locuinţe din Târgu Mureş. Mai mulţi locatari au ajuns la spital

Potrivit primelor informaţii, flăcările au cuprins sala în care se aflau mai mulți tamburi uscați de hârtie și o hotă montată în apropierea acestora. Focul a cuprins hota și întreg acoperișul halei, cu instalația electrică.

Din fericire, mașina care produce hârtia a fost ferită de flăcări.

„În aceste momente se intervine pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală a fabricii de hârtie din Dej. Intervin la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă, care au sunt suplimentate cu două autospeciale și o platformă pentru intervenții de la înălțimi”, potrivit reprezentanţilor ISU Cluj.

Hala care a fost cuprinsă de flăcări a fost contruită cu ajutorul unui credit.

Citeşte şi Incendiu la spital Covid. Cel puţin 16 pacienţi şi două infirmiere au murit arşi sau intoxicaţi

Fabrica de hârtie din Dej produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şerveţele, care ajung în marile lanţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Pehart Grup este prezent în 14 ţări cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial. Compania exportă hârtie absorbentă brută în centrul, estul şi sudul Europei, în ţări precum Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Bulgaria, Austria şi Polonia, potrivit informaţiilor de pe site-ul Pehart Tec Grup.

Produsele procesate pentru uz casnic sunt comercializate sub mărcile proprii Alint, Pufina şi Altessa, şi sub mărcile private

Potrivit celor de la Produs în Ardeal, producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, controlat de fondul de private equity Abris Capital, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 538 mil. lei (113,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 26 mil. lei (5,5 mil. euro), de 46 de ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de hârtie a realizat un câştig net de apoximativ 569.000 de lei (123.000 de euro), conform datelor publice. Pehart Tec Grup a ajuns anul trecut la un număr mediu de 512 angajaţi, potrivit ziardecluj.ro. 

https://www.youtube.com/watch?v=MIfY5DIzOO4