Incendiu de vegetaţie la cota 2000, pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş

O suprafaţă de un hectar de vegetaţie uscată arde, luni, în zona cotei 2000 a versantului argeşean al Munţilor Făgăraş, într-o zonă greu accesibilă, aflată la o distanţă de aproximativ 400 de metri de pădure, iar la faţa locului intervin pompierii militari de la Curtea de Argeş.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 09:07
Incendiu de vegetaţie la cota 2000, pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, focul se manifestă la aproximativ 400 de metri de pădure, iar echipele de intervenţie se aprovizionează cu apă dintr-un pârâu din apropiere.

„E o zonă greu accesibilă, unde cei 17 pompieri militari de la Curtea de Argeş au ajuns după mai mult de cinci ore. S-a mers cu un camion până la un anumit punct, apoi pe jos. Incendiul se manifestă la cota 2000 din Masivul Făgăraş, pe un hectar de vegetaţie uscată, la 400 de metri de pădure. Deocamdată nu există pericolul extinderii focului la pădure”, a declarat Mădălina Epure.

Ea a precizat că incendiul a fost semnalat la 112 de un turist care cobora de pe creste şi a văzut foc şi fum.

Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier care au afectat peste 115 hectare au fost semnalate în zece judeţe, peste 170 de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi montani şi angajaţi ai ocoalelor silvice, Gărzii de Mediu şi Salvamont intervenind pentru stingerea acestora, anunţa, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Cea mai gravă situaţie este cea din munţii Bucegi, unde flăcările au cuprins o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, şi unde avem de a face cu o situaţie aproape scandaloasă, pompierii şi voluntarii fiind nevoiţi să care apă cu sticle şi bidoane.


loading...