Incendiu de vegetație lângă Bucureşti. Primarul din Corbeanca a făcut anunţul!

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi seară, în comuna Corbeanca (Ilfov), în apropierea caselor.

05 aug. 2021, 23:41
Incendiu de vegetație lângă Bucureşti. Primarul din Corbeanca a făcut anunţul!

Incendiu de vegetație lângă Bucureşti. Potrivit martorilor de  la faţa locului, o problemă o reprezintă prezența vântului care favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Incendiu de vegetație lângă Bucureşti. Primarul din Corbeanca a făcut anunţul!

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Valeriu Anton, a declarat, joi seară, la Antena 3, că incendiul care a izbucnit pe raza localității se manifestă pe aproximativ 500 mp spre direcția Perișului, lângă cartierul de locuințe Flamingo, care aparține de Balotești și în care sunt circa 100 de case.

„Nu este grav, e departe de case. Politia locala este acolo. Cred ca cineva a dat foc la miriște. E din ceva ce s-a treierat zilele trecute”, a adăugat primarul. El a spus că nu a ajuns încă la fața locului și că focul a izbucnit cu o oră și jumătate în urmă.”, a spus primarul.

De altfel, tot joi, Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, care găzduiește și un centru pentru copii orfani a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în grajd. Potrivit datelor transmise de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), o anexă din incinta Mănăstirii a luat foc, joi seara, fără a exista pericol de propagare.

Incendiul a distrus grajdul, fiind afectată o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

Citeşte şi: Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor. Peste 15 sate au fost evacuate și sute de case au ars. Imaginile fac înconjurul lumii – VIDEO
 

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la grajdul Mănăstirii. La momentul de faţă, incendiul este localizat şi se lucrează la stingerea acestuia. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp”, se precizează în informarea ISU Alba.

Un echipaj de pompieri de la Aiud a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Mănăstirea Dumbrava deține un centru pentru îngrijirea copiilor orfani, care găzduiește 130 de copii, datorită implicării preotului Vasile. Părintele Vasile a ridicat pentru copii şi o brutărie şi mai are grijă şi de 60 de bătrâni, lăsaţi de rude pe drumuri, relatează Alba24.

Citeşte şi: Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”