Incendiu de vegetație masiv în Delta Dunării. Zeci de hectare ard în apropiere de localitatea Murghiol VIDEO

Pompierii din Tulcea intervin la stingerea unui incendiu de vehetație uscată în Delta Dunării, în apropiere de localitatea Murghiol.

21 feb. 2023, 21:22
Incendiu de vegetație masiv în Delta Dunării. Zeci de hectare ard în apropiere de localitatea Murghiol VIDEO
Un incendiu puternic a pornit în această seară în Delta Dunării, în apropiere de localitatea Murghiol

Potrivit ISU Tulcea, pompierii intervin pentru protecția unor obiective economice și limitarea extinderii unui incendiu de vegetație uscată și stuf în Delta Dunării, în apropiere de localitatea Murghiol.

Incendiul se întinde pe suprafața a aproximativ 20 de hectare, într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere.

Citește și: Incendiu puternic în Delta Dunării: ard sute de hectare de papură şi stuf VIDEO

„Până în acest moment, salvatorii au intervenit pentru stingerea unei suprafețe de aproximativ o mie de metri pătrați care punea în pericol anexele unui obiectiv turistic. În acest moment pericolul de extindere a flăcărilor este limitat de canalele cu apă, însă echipajul de stingere rămâne în dispozitiv pentru o intervenție promptă dacă incendiul evoluează”, a transmis ISU Tulcea.

Pompierii atrag atenția cetățenilor cu privire la incendierea vegetației uscate, lucru strict interzis, mai ales în Delta Dunării. Astfel de acțiuni pot avea urmări deosebiri de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile cetățenilor.

Citește și: Incendiu violent la o şcoală din România. Elevii şi profesorii au ieşit panicaţi de la ore VIDEO

În urmă cu două săptămâni, în Delta Dunării a avut loc un incendiu pe circa 150 de ha de vegetație, în apropiere de orașul Sulina.

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigura măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecţie cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, informează ISU Tulcea.