Incendiu devastator într-un bloc din Baia Mare. O femeie a murit. Zeci oameni evacuaţi de urgenţă

Clipe de coşmar în Baia Mare în urma unui incendiu puternic. O femeie a murit, iar alte 50 de persoane au fost evacuate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un bloc a luat foc.

02 ian. 2021, 11:40
Incendiu devastator într-un bloc din Baia Mare. O femeie a murit. Zeci oameni evacuaţi de urgenţă
foto: ISU Maramureş

Alerta s-a dat sâmbătă dimineaţă în urma unui incendiu devastator într-un bloc din Baia Mare. Pompierii au fost alertaţi să intervină în cartierul Vlad Ţepeş, unde un apartament a luat foc.

Incendiu devastator într-un bloc din Baia Mare. Scene de coşmar pentru zeci de oameni

La faţa loculi au intervenit două echipaje ale pompierilor şi trei echipaje medicale. Salvatorii au evacuat aproape 50 persoane aflate în blocul în care a izbucnit incendiul.

În apartamentul cuprins de flăcări, pompierii au găsit o femeie de 80 de ani care a murit în urma incendiului, conform vasiledale.ro.

Incendiu devastator într-un bloc din Baia Mare. O femeie a murit. Zeci oameni evacuaţi de urgenţă

Din primele informaţii, pagubele produse de flăcări sunt însemnate. Cauza incendiului va fi stabilită în urma unei anchete desfăşurate de pompieri.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi de urgenţă. A fost activat planul roşu de intervenţie

Un alt incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Municipal Roman. Nu mai puţin de 17 pacienţi au fost evacuaţi de angajaţii unităţii medicale, după ce Secţia de Psihiatrie a fost inundată de fum. Doi pacienţi un medic şi un infirmier au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Roman, cu uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Din primele informaţii, incendiul s-ar fi produs din cauza fumatului în locuri nepermise.

Ce trebuie să faci în caz de incendiu

Indiferent de locul în care ne aflăm, fie că e vorba de un club, de locul de muncă sau şcoala, iată ce trebuie să ştiţi în caz că vă aflaţi într-o încăpere în care a izbucnit un incendiu.

Iată mai jos care sunt sfaturile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, disponibile online.

Comportați-vă cu calm şi respectaţi regulile şi măsurile indicate în asemenea situaţie. Apelează numărul unic pentru situaţii de urgentă 112.

Dacă pentru salvarea oamenilor trebuie să treceţi prin încăperi incendiate, puneţi pe cap o patură umedă. Deschideţi cu prudenţă uşile, deoarece afluxul rapid de aer provoacă creşterea rapidă a flăcărilor.

Prin încăperile cu fum dens deplasaţi-vă târâş sau aplecat. Strigaţi victimele (copiii de regulă se ascund sub paturi, în dulapuri, etc), găsiţi-le şi salvaţi-le.

Dacă vi se aprinde îmbrăcămintea, nu fugiţi. Culcaţi-vă pe pământ şi rostogoliţi-vă. Asupra oamenilor cărora li s-a aprins îmbrăcămintea, aruncaţi un palton, o pătură sau ceva care îi acoperă etanş.

În cazul stingerii incendiului folosiţi stingătoare, apă, nisip, pământ, învelitori. Dacă arte suprafaţa verticală, apa se aruncă de sus în jos.

Lichidele incendiare se sting numai după întreruperea prealabilă a surselor de energie. Ieşiţi din zona incendiară în direcţia dinspre care bate vântul.

Aplicaţi pe părţile afectate pansament uscat şi curat şi prezentaţi-vă la punctele medicale.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţ despre campania de vaccinare anti-COVID. „România va primi doze de vaccin anti-COVID şi de la alte companii, pe lângă Pfizer”