Incendiu devastator la un spital COVID-19 din Macedonia de Nord. Cel puţin 10 oameni au murit VIDEO

Zece persoane au murit, miercuri seara, într-un incendiu izbucnit într-un spital în care sunt trataţi bolnavi de COVID-19 în Macedonia de Nord.

09 sept. 2021, 08:52
Incendiu devastator la un spital COVID-19 din Macedonia de Nord. Cel puţin 10 oameni au murit VIDEO

Scene de coşmar în urma unui incendiu devastator la un spital COVID-19 din Macedonia de Nord. Flăcările au cuprins o unitate medicală din localitatea Tetovo, din nord-vestul ţării, unde sunt îngrijiţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

”Un accident teribil a avut loc la Tetovo care s-a soldat cu pierderea multor vieţi”, a scris ministrul Sănătăţii, Venko Filipce,  pe Twitter.

”Până în prezent zece persoane au fost confirmate decedate, dar acest număr ar putea creşte”, a adăugat ministrul macedonean al Sănătăţii,  care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: OMS solicită imperios populaţiei să nu îşi administreze a treia doză de vaccin. Organizaţia recomandă redirecţionarea dozelor către ţările sărace

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 19:00 GMT (ora 21, ora României). Pompierii au reuşit flăcările după aproape 45 de minute.

Spitalul, o structură modulară, a fost construit în 2020 pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19.

Cu o populaţie de două milioane de locuitori, Macedonia de Nord, se confruntă cu o creştere o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi aproximativ 30 de decese zilnic, în condiţiile în care are servicii de sănătate fragile. Până în prezent, pandemia COVID-19 a provocat moartea a peste 6.100 de persoane în această ţară din Balcani.

Citeşte şi: Florin Cîţu i-a demis pe secretarii de stat USR-PLUS: „În momentul în care ai negociat cu AUR şi PSD, nu pot să mai am secretari de stat în ministere”