INCENDIU la Casa Neniţescu din Capitală. 200 de copii au fost evacuaţi din cauza fumului VIDEO UPDATE

Incendiul izbucnit vineri după-amiază, la Casa Neniţescu, o clădire din Capitală clasată în lista monumentelor istorice, aflată în apropierea Şcolii gimnaziale Tudor Arghezi, a fost stins. Aproximativ 200 de elevi ai şcolii şi personalul administrativ au fost evacuaţi preventiv. Mansarda şi acoperişul clădirii cu un etaj au fost distruse, precizează reprezentanţii ISU.

16 sept. 2016, 11:01
INCENDIU la Casa Neniţescu din Capitală. 200 de copii au fost evacuaţi din cauza fumului VIDEO UPDATE

UPDATE Incendiul violent care a izbucnit, vineri, la Casa Neniţescu, aflată pe Strada Şcoalei nr. 8, în spatele Şcolii gimnaziale Tudor Arghezi din Capitală a fost stins, după ce pompierii au decopertat acoperişul, pentru a lichida toate focarele.

Aproximativ 200 de elevi ai şcolii şi personalul administrativ au fost evacuaţi preventiv.

Mansarda şi acoperişul clădirii-monument istoric au fost distruse în totalitate, a declarat, pentru News.ro, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov. Iniţial, flăcările au cuprins 200 de metri pătraţi din acoperişul Casei Neniţescu.

„Premergător şi pe durata interventiei s-a solicitat şi primit sprijin de la Brigada Rutieră, pentru facilitarea accesului autospecialelor, Direcţia Generală de Jandarmi şi Politia Locala a Sectorului 2 pentru măsuri de eliberare a zonei de interventie, Apa Nova, pentru ridicarea presiunii în reţeaua stradală de hidranţi”, a spus Daniel Vasile, citat de news.ro. 

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la o clădire din apropierea unei grădiniţe, pe Strada Şcoalei din Capitală. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, la fața locului au fost trimise șapte autospeciale de stingere, fiind vorba despre o ardere violentă la acoperișul casei.

Suprafața afectată este estimată la circa 200 mp, iar clădirea este de tip parter plus etaj, susțin oficiali ISU București.

Nicio persoană nu a fost rănită. Echipele ISU București au evacuat preventiv 200 de elevi care învață la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, instituție de învățământ aflată în vecinătate.

Potrivit Agerpres, copiii sunt în siguranță, iar evacuarea s-a făcut în mod organizat, coordonat de conducerea școlii și de personalul administrativ, precizează reprezentanții ISU.

Potrivit acestora, incendiul a fost localizat și se procedează la decopertarea acoperișului pentru stingerea focarelor.

Pompierii au intervenit pentru izolarea focului pe toate laturile casei pentru a evita extinderea flăcărilor la clădirile din apropiere, având în vedere că imobilul este lipit de un altul de șapte etaje.

Citeşte şi: INCENDIU VIOLENT la târgul Vitan din Capitală. Două persoane au fost rănite