Incendiu în centrul Bucureştiului, s-a intervenit cu 12 autospeciale

S-a emis Ro Alert în Capitală după un incenidiu izbucnit pe Calea Moşilor. Pompierii anunţă că există risc de extindere.

07 apr. 2022, 20:35
Incendiu în centrul Bucureştiului, s-a intervenit cu 12 autospeciale

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la acoperişul unei clădiri de pe Calea Moşilor din Bucureşti, existând pericol să se extindă. Pompierii intervin cu 12 autospeciale de stingere.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire P+1+M, situata pe Calea Moșilor. Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp., cu posibilități de propagare. Acționăm cu 10 autospeciale de stingere cu apă si spumă, o descarcere, o autoscara de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD”, anunţă IGSU Bucureşti.

Incendiu de proporţii în Bucureşti. Arde Delta Văcăreşti. A fost emis mesaj Ro-Alert

Iaşi: 50 de pompieri intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de deşeuri din Ciurea

Aproximativ 50 de pompieri din trei comune intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în jurul orei 13,00, la un depozit de deşeuri şi fier vechi din localitatea Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat că la faţa locului s-au deplasat 34 de pompieri cu opt autospeciale de intervenţie şi stingere a incendiilor cu apă şi spumă din cadrul inspectoratului. Acestora li s-au alăturat 15 pompieri voluntari din comunele Ciurea, Miroslava şi Bârnova, care intervin cu trei autospeciale.

Incendiu de proporții la un centru Remat din Glina! Degajări mari de fum, a fost emis mesaj RO-Alert
„Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în trei hale, dintre care două hale metalice şi o hală de cărămidă cu materiale reciclabile. Incendiul nu a fost stins în totalitate. Acţiunea este în desfăşurare”, a declarat reprezentantul ISU Iaşi.

Potrivit sursei citate, cetăţenii din localitate au primit un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Incendiu la acoperişul Bisericii Negre, două persoane surprinse în interior – scenariul unui exerciţiu ISU

Pompierii braşoveni au desfăşurat, joi, un exerciţiu la Biserica Neagră din Braşov, scenariul acestuia fiind stingerea unui incendiu la acoperişul clădirii şi salvarea a două persoane surprinse în interiorul acesteia.

Conform ISU Braşov, scopul exerciţiului a fost eficientizarea timpului de răspuns la apariţia diferitelor situaţii de urgenţă, precum şi pentru antrenarea forţelor de intervenţie.

„Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul construcţiei, iar în interior au fost surprinse două persoane. În eventualitatea creării unui disconfort, asigurăm cetăţenii că aceste exerciţii sunt necesare pentru antrenarea forţelor, dar, totodată, sunt benefice pentru întreaga comunitate, întrucât pot contribui la salvarea de vieţi”, conform ISU Braşov.