Incendiu de proporţii în Bucureşti. Arde Delta Văcăreşti. A fost emis mesaj Ro-Alert

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi în Delta Văcăreşti. Suprafaţa afectată este de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, potrivit ISU Bucureşti.

05 apr. 2022, 13:54

Incendiu de proporţii marţi în Bucureşti. Arde Delta Văcăreşti. Pentru stingerea focului pompierii de la ISU Bucureşti au acţionat 11 autospeciale cu apă şi spumă.

Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, potrivit ISU Bucureşti.

Citeşte şi: Defecțiune la metroul din București marți dimineața: Călătorii au fost evacuați prin tuneluri

Pompierii ISU Bucureşti au transmis că în zonă sunt degajari mari de fum. „Vântul influenteaza modul de manifestare a incendiului”, a transmis ISU Bucureşti.

Citeşte şi: Pasajul Metalurgiei va fi gata până la finalul anului 2023. Imagini de pe cel mai nou șantier de infrastructură rutieră din Capitală VIDEO

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu s-au deplasat de urgenţă la Delta Văcăreşti pentru a monitoriza situaţia generată în urma incendiului de vegetaţie.

„În cursul după amiezii, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti au fost anunţaţi că în Delta Văcăreşti a izbucnit un puternic incendiu de vegetaţie, cu degajare masivă de fum. Imediat, o echipă de comisari GNM a ajuns la faţa locului, unde reprezentanţii ISU acţionau, deja, pentru stingerea incendiului. La această oră, comisarii GNM monitorizează situaţia, în condiţiile în care focul se manifestă o pe suprafaţă de aproximativ 5.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h. Echipele de pompieri intervin cu patru autospeciale, urmând ca numărul acestora să fie suplimentat. Vom reveni cu amănunte, în cursul zilei de astăzi”, precizează GNM într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Parcul Natural Văcăreşti este primul parc natural urban din România, situat la 5 kilometri de centrul Capitalei, şi cel mai mare spaţiu verde compact din Bucureşti, acoperind o suprafaţă de 183 de hectare.

Traficul rutier pe şos. Vitan-Bârzeşti se desfăşoară marţi sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere.

„Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa”, transmite Brigada Rutieră.

„Estimări meteorologice privind circulația aerului în zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4 05.04.2022, orele 14:00- 21:00.
Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (viteze la rafală de până la 35…45 km/h), din direcție predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est”, a transmis ANM.

A fost remis mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea si avertizarea populatiei din zonă după incendiul izbucnit în Delta Văcăreşti.