Incendiu într-un autobuz din Bulgaria. Cel puţin 45 de persoane au decedat

Printre victime se numără şi 12 copii, a declarat şeful departamentului de siguranţă împotriva incendiilor din cadrul Ministerului de Interne.

23 nov. 2021, 07:45

UPDATE Incendiu într-un autobuz din Bulgaria.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat Maya Arghirova, şefa Centrului pentru mari arşi unde au fost duşi supravieţuitorii.

„Este o tragedie”, a reacţionat premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, pentru mass-media bulgare. „Echipe se vor deplasa la faţa locului pentru a participa la operaţiuni”, a adăugat el.

Ministrul de interne interimar Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi. Este posibil ca pasagerii să se fi mutat dintr-un autocar în altul, a afirmat el, care a adăugat că este posibil ca frecarea dintre autocar şi bariera de protecţie să fi provocat incendiul, relatează BTA.

Accident urmat de incendiu în Bulgaria. Cel puţin 45 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei, anunţă autorităţile locale, citate de BBC.

Incidentul a avut loc după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de satul Bosnek, a anunţat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă BTA.

Accidente grave pe şoselele din ţară. 13 persoane au fost rănite

Printre victime se numără şi copii, a declarat şeful departamentului de siguranţă împotriva incendiilor din cadrul Ministerului de Interne, Nikolai Nikolov, pentru televiziunea privată BTV.

Se pare că autobuzul se deplasa dinspre Turcia spre Macedonia de Nord. Prim-ministrul nord-macedonean, Zoran Zaev, a luat legătura cu omologul bulgar pentru a discuta cu privire la incident, potrivit BTV.

Cauza tragediei este anchetată de autorităţi.

Bulgaria: Incendiu într-un cămin de bătrâni, nouă morţi

În total, nouă persoane şi-au pierdut viaţa luni în incendiul unui cămin de bătrâni din estul Bulgariei, au indicat pompierii, notează AFP.

Şicanare sângeroasă pe drumul Alexandria – Bucureşti. Doi şoferi de TIR ar fi provocat intenţionat un accident mortal VIDEO
Incendiul a izbucnit la sfârşitul după-amiezii într-o fostă şcoală transformată în cămin de bătrâni în satul Roiak (regiunea Varna), a declarat şeful pompierilor, Tihomir Totev, la postul naţional de televiziune BNT.

„Din nefericire, nouă persoane şi-au pierdut viaţa din cele 58 care se aflau în casă în momentul incendiului”, a precizat el.

Celelalte persoane au fost evacuate. Unele au primit îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum, a adăugat Tihomir Totev.