Incendiu violent într-un bloc din Galaţi FOTO şi VIDEO

Alertă la Galați! 18 persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu violent la un apartament. Deși focul era la parter întreg blocul a fost umplut de fumul gros, astfel că toți oamenii au ost evacuați. Trei persoane s-au intoxicat cu fum, dar au refuzat trasnportul la spital.

26 nov. 2019, 06:22

Detaşamentul de Pompieri a fost solicitat la un incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Galaţi, pe str. Strungarilor. Au intervenit două autospeciale, o autoscară şi ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi, precum şi o ambulanţă SAJ. Din cauza degajărilor masive de fum pe casa scării şi mai ales la exteriorul blocului, au fost evacuate 18 persoane.

Ambulanţa paramedicilor SMURD acordă primul ajutor pentru două persoane vârstnice, intoxicate cu fum, iar ambulanţa SAJ acordă îngrijiri pentru alte două persoane, una intoxicată cu fum şi alta care a suferit un atac de panică. Cele două persoane nu au ajuns la spital. O persoană vârstnică a ieşit singură din apartamentul afectat şi a fost dusă la ambulanța SMURD. Alte 3 persoane care au primit îngrijiri medicale sunt din apartamentele învecinate.

„Detașamentul de Pompieri a fost solicitat la un incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Galați. Este vorba despre un apartament de pe strada Strungarilor, blocul U2. La fața locului s-au deplasat două autospeciale, o autoscară și ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Galați, precum și o ambulanță SAJ. Din cauza degajărilor masive de fum pe casa scării și mai ales la exteriorul blocului, au fost evacuate 18 persoane. Apartamentul de la parter a fost distrus, este fum gros până la etajul patru, au fost evacuate toate persoanele din bloc, incendiul este localizat, se lucrează pentru stingerea focarelor.”

Temperatura ridicată a degradat tâmplăria PVC deasupra apartamentului incendiat, iar fumul gros a ajuns până la etajul 4. Cauza incendiului este un calorifer defect din care s-a scurs uleiul încins.