Incendiu într-un bloc din Iaşi. Zeci de persoane au fost evacuate

Incendiu într-un bloc din Iaşi. Cincizeci de persoane au fost evacuate, luni seară, din cartierul ieşean Tătăraşi, iar mai multe echipaje de pompieri fiind trimise la faţa locului. O persoană a sunat la 112, semnalând o cantitate mare de fum pe casa scării.

08 aug. 2022, 22:35
Incendiu într-un bloc din Iaşi. Zeci de persoane au fost evacuate

Incendiu într-un bloc din Iaşi.  Cincizeci de persoane au fost deja evacuate din blocul respectiv, dar deocamdată nu au fost semnalate victime.

Citeşte şi: Incendiu lângă cladirea Operei Naţionale. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Incendiu într-un bloc din Iaşi

Se pare că incendiul a pornit de la un tablou electric la etajul 9. Acţiunea este în desfăşurare, nu sunt victime”, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii ISU Iaşi.

La faţa locului au fost trimise trei autospeciale de intervenţie şi stingere, o autoplatformă de salvare de la înălţime, dar şi un echipaj de descarcerare.

De asemenea, a fost mobilizată o autospecială pentru transport victime multiple şi un echipaj de prim-ajutor calificat, scrie News.ro.

Momente de groază pentru un pompier care a fost să stingă un incendiu

Echipele de salvare au intervenit vineri dimineaţă foarte devreme într-o casă din Nescopeck, un orăşel din estul statului, iar „10 victime”, dintre care „trei minori”, au fost „găsite moarte în clădire”, a indicat poliţia din Pennsylvania, citată de BBC.

Trei adulţi au reuşit să iasă teferi din incendiu, a adăugat poliţia care nu au oferit nicio explicaţie cu privire la cauzele incendiului care a distrus complet casa.

Un pompier chemat la faţa locului a constatat că victimele erau propria sa familie. Harold Baker şi-a pierdut doi dintre copii şi cunoştea în total opt din cele zece victime. Între morţi erau fiul, fiica, socrul, cumnatul, cumnata, trei nepoţi şi alte două rude ale pompierului. El a spus că cei trei copii care au murit – doi băieţi şi o fată – nu locuiau în casă şi erau în vizită pentru activităţi pe timpul verii.