Incendiu la blocul din Constanţa. Proprietarii apartamentelor vor să revină în locuinţe:”Avem rată de 20 de milioane, să mergem să stăm cu chirie… e tragic”

Locatarii blocului ars din Constanţa vor să revină în apartamentele lor de Crăciun. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu-şi permit să plătească şi chirie şi ratele la bănci.

20 dec. 2021, 14:21
Incendiu la blocul din Constanţa. Proprietarii apartamentelor vor să revină în locuinţe:”Avem rată de 20 de milioane, să mergem să stăm cu chirie… e tragic”

Incendiu la blocul din Constanţa. Proprietarii apartamentelor îşi amintesc cu groază de incendiul care a distrus imobilul în urmă cu o săptămână.

Incendiu la blocul din Constanţa. Proprietarii apartamentelor sunt disperaţi

Locatarii blocului ars din Constanța caută soluții astfel încât, măcar cei care nu au avut apartamentele afectate de incendiu, să se poată muta înapoi chiar dacă imobilul  nu are apă, gaze și nici electricitate.

Citeşte şi Dramă în urma incendiului de la un bloc din Constanţa. Un cadru militar este internat la Terapie Intensivă, iar familia sa şi-a pierdut toate bunurile

Proprietarii îşi amintesc cu groază coşmarul prin care au trecut.

„Noroc cu soţul meu. Pentru că lucrează la ISU. Dacă n-ar fi fost el, eu în momentul de față nu eram. Am avut un moment în care am intrat în stare de șoc. El a avut grijă de mine, a încercat să mă facă să-mi revin. Când ne permitem să ne mutăm? După ce vor fi utilităţile şi după ce vor dispărea noxele din apartament pentru că tot fumul de pe casa scării s-a evacuat prin apartamentele noastre, de fapt. Nu pot, mi-e greu, avem rată de 20 de milioane. Este tragic, ce să vă spun?!”, a povestit unul dintre locatarii blocului incendiat de doi copii, potrivit Digi24.

Mai mult, proprietarii care stau la ultimul etaj au descoperit acum că apartamentele lor nici nu figurează în acte. Acolo ar fi trebuit să fie spaţii tehnice.

„Am aflat şi eu îngrozit de lucrul ăsta, acum câteva zile, n-am putut să cred că este posibil aşa ceva”,a declarat Daniel Calangiu, preşedintele asociaţiei de proprietari.

„Eu nu mă mut înapoi până nu stau legal în apartamentul acesta. Vecinii noștri au fost norocoşi că noi am fost acasă, le-am deschis uşa şi au ieşit pe la noi prin apartament.  De la noi din apartament s-au evacuat oamenii „, a povestit un bărbat.

În loc să dea ochii cu proprietarii apartamentelor, dezvoltatorul imobiliar este de negăsit. Acesta nu a mai răspuns la telefon imediat după producerea incendiului.

Reamintim că un incendiu de proporţii a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa, în noaptea de miercuri spre joi. 250 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă, iar peste 100 dintre aceştia au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi de la etajele superioare. Opt persoane, printre care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Citeşte şi Noi imagini de coşmar după incendiul blocului din Constanţa. Un bărbat a ieşit din flăcări VIDEO