Incendiu la centrul de dializă din Buziaş. Acoperişul s-a prăbuşit, 35 de persoane au fost evacuate

Un număr de 35 de persoane, majoritatea tineri şi copii, aflate în Centrul de Dializă din oraşul Buziaş (Timiş) au fost evacuate, sâmbătă după-amiază, în urma unui incendiu puternic, acoperişul unităţii prăbuşindu-se, potrivit şefului ISU "Banat", Mihai Benga.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 16:32
Incendiu la centrul de dializă din Buziaş. Acoperişul s-a prăbuşit, 35 de persoane au fost evacuate

Potrivit generalului Mihai Benga, şeful ISU Banat, la Centrul de Dializă din Buziaş a izbucnit un incendiu în urma căruia acoperişul s-a prăbuşit.

„Acoperişul s-a prăbuşit în urma incendiului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă acţionează acolo cu cinci autospeciale cu apă şi spumă și cu o autoscară. 35 de persoane, majoritatea copii și tineri au fost evacuate, neexistând victime”, a declarat şeful ISU „Banat”.

Potrivit primarului oraşului Buziaş, Alger Viorel Ilaş, pompierii au reuşit să stingă incendiul izbucnit la acoperişul Centrului de Dializă, însă în urma intervenţiei acestora etajul al doilea al clădirii a fost compromis.

„Incendiul a fost stins. Din păcate, acoperişul s-a prăbuşit în urma incendiului, iar etajul al doilea este compromis din cauza apei. În unele încăperi a căzut tavanul. Pagubele sunt mari, urmează să le estimăm săptămâna viitoare. Pompierii încearcă acum să afle care este cauza incendiului”, a declarat primarul oraţului Buziaş.

Un număr de 35 de persoane, majoritatea tineri şi copii, aflate în Centrul de Dializă din oraşul Buziaş (Timiş) au fost evacuate, sâmbătă după-amiază, în urma unui incendiu puternic, acoperişul clădirii prăbuşindu-se.

Pentru stingerea focului, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat au intervenit cu cinci autospeciale.

În Centrul de Dializă din Buziaş se aflau 35 de pacienţi, majoritatea tineri şi copii, care în urma incendiului au fost evacuaţi, fiind duşi într-o altă clădire care aparţine centrului şi care nu a fost afectată de incendiu.

Centrul Medical de Dializă „Cristian Şerban” din Buziaş, deshis în iulie 1997, este o instituţie medicală pentru copii şi tineri cu vârsta de până în 35 de ani, care sunt spitalizaţi gratuit.