Incendiu la o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din Hunedoara

Două săli de clasă, dotate cu aparatură specială pentru copii hipoacuzici, şi un atelier de tâmplărie au ars în totalitate în incendiul izbucnit, marţi după-amiază, la o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din localitatea hunedoreană Simeria Veche.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 17:55
Incendiu la o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din Hunedoara

Potrivit directorului Centrului de Pedagogie Curativă Simeria Veche, Miron Goleşie, pavilionul care a luat foc adăpostea două săli de clasă dotate cu aparatură specială pentru copii hipoacuzici şi un atelier de tâmplărie şi a ars în totalitate, potrivit Mediafax.

„Nu-mi explic de la ce a pornit incendiul. Nu era nicio sursă lăsată la voia întâmplării. Erau toate protejate. Pentru utilaje aveam siguranţe automate, centralele erau toate verificate. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat de a luat totul foc. A ars un atelier de tâmplărie. Am avut multe utilaje acolo care s-au distrus. În clasele mistuite de flăcări erau dispozitive speciale pentru copiii hipoacuzici. Bine că nu au păţit copiii nimic. În şcoală avem peste 100 de copii cu dizabilităţi, însă în pavilion nu se afla nimeni atunci. Plecaseră toţi de jumătate de oră”, a declarat directorul Centrului de Pedagogie Curativă Simeria Veche, Miron Goleşie.

Pompierii încearcă să afle de la ce a pornit incendiul, care a fost lichidat în aproximativ o oră.

„Construcţia, fiind în totalitate din lemn, a ars în întregime până la sosirea pompierilor. Suprafaţa afectată este de 300 de metri pătraţi. S-a reuşit localizarea incendiului, astfel că nu s-a extins şi la celelalte clădiri din lemn aflate în apropiere. Împreună cu Poliţia, încercăm să stabilim o cauză probabilă”, a declarat adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitanul Claudiu Achim.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi după-amiază, la o clădire de lemn în care se aflau atelierele unei şcoli pentru copii cu dizabilităţi din localitatea hunedoreană Simeria Veche, pompierii intervenind cu trei autospeciale pentru a stinge flăcările.

Potrivit locotenentului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, copiii nu erau în acea clădire, ci într-una alăturată, nefiind în pericol.