Incendiu la spital Covid din India: patru persoane au murit pe loc

Un nou incendiu la un spital Covid din India a făcut patru victime. Intervenţia pompierilor a limitat proorţiile tragediei.

13 apr. 2021, 06:38
Incendiu la spital Covid din India: patru persoane au murit pe loc

România nu este singura ţară din lume cu incendii în spitale. La sfârşitul săptămânii trecute, a izbucnit un incendiu la un spital Covid din Nagpur, India. Potrivit presei locale, patru persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite în incendiul izbuncnit la un spital privat, potrivit unui raport al PTI. Cel puțin 27 de pacienți din spital au fost transferați în alte unităţi medicale.

„Nu putem comenta starea lor de sănătate acum. Spitalul a fost evacuat”, au declarat oficialii de poliție agenției de presă ANI.

Incendiu la spital Covid: zece persoane au murit VIDEO

Într-un incident similar, luna trecută, 10 pacienți au murit după ce a izbucnit un incendiu la un spital din Mumbai, unde pacienții cu Covid-19 erau tratați. Incendiul a izbucnit la spitalul Sunrise din clădirea Dreams Mall din zona Bhandup. Spitalul era situat la ultimul etaj al clădirii mall-ului cu patru etaje. la momentul izbunciirii incendiului, în saloane se aflau 76 de pacienți, majoritatea fiind tratați pentru Covid-1.

Districtul Nagpur, lovit de multe focare de Covid 19 se confruntă, de asemenea, cu lipsa de medicamente din tratamentul oficial. Ministrul din Maharashtra, Balasaheb Thorat, a declarat sâmbătă că există penurie de Remdesivir, iar furnizarea de doze de vaccin a fost inadecvată. Joi, guvernul de stat a plafonat prețul și a avertizat împotriva comerţului la negru cu medicamentele destinate tratamentului anti-covid.

India a anunţat că a interzis exportul medicamentului antiviral Remdesivir şi al ingredientelor active ale acestuia, după o creştere record a cazurilor de infectare cu coronavirus, informează The Guardian.
În India, numărul noilor cazuri de Covid-19 este în creştere, duminică înregistrându-se 152.879 de cazuri noi.
“Având în vedere cele de mai sus, guvernul indian a interzis exportul de Remdesivir şi al ingredientelor active ale Remdesivir până la îmbunătăţirea situaţiei”, a anunţat Ministerul indian al Sănătăţii.

Coronavirus: India a depăşit Brazilia, devenind a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19

India a depăşit luni Brazilia la numărul de cazuri de COVID-19, situându-se pe locul al doilea în lume după Statele Unite, informează DPA.

Luni au fost înregistrate 168.912 cazuri noi, conform datelor Ministerului Sănătăţii de la New Delhi, marcând a şasea creştere record într-o săptămână. Bilanţul total este de 13,5 milioane de cazuri. Numărul deceselor a crescut treptat, ajungând în total la 170.179. Luni au fost raportate 904 decese.

Cel mai afectat stat al Indiei, Maharashtra, a raportat 63.294 de cazuri noi. Statul se confruntă cu o insuficienţă a cilindrelor cu oxigen şi a paturilor dotate cu ventilatoare la ATI, a transmis agenţia de presă NDTV.

Cel mai mare bilanţ după Maharashtra a fost înregistrat în statul central Uttar Pradesh şi în capitala naţională New Delhi.

Citând surse guvernamentale, NDTV a relatat că atât Maharashtra, care are drept capitală centrul financiar Mumbai, cât şi New Delhi se gândesc foarte serios la impunerea carantinei la nivel statal.

Şapte companii indiene au obţinut licenţa pentru medicament de la Gilead Sciences, capacitatea de producţie fiind de aproximativ 3,9 milioane de unităţi pe lună.

Autorităţile au cerut producătorilor locali ai Remdesivir să posteze pe site-urile lor detalii cu privire la stocuri şi distribuţie, pentru a facilita accesul la medicament.

Pacienţi ţinuţi lângă cadavre învelite în saci negri, într-un spital din India: Rudele nu sunt pregătite să ia cadavrele VIDEO