Pacienţi ţinuţi lângă cadavre învelite în saci negri, într-un spital din India: Rudele nu sunt pregătite să ia cadavrele VIDEO

Un videoclip cu pacienți ținuți lângă mai multe cadavre înfășurate în saci negri la o secție de coronavirus dintr-un spital din Mumbai, India, a devenit viral pe rețelele de socializare.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 07:21
Pacienţi ţinuţi lângă cadavre învelite în saci negri, într-un spital din India: Rudele nu sunt pregătite să ia cadavrele VIDEO

În videoclip se observă condițiile dezastruoase în care sunt păstrate corpurile pacienților cu coronavirus la Spitalul Lokmanya Tilak din Mumbai, scrie India Today.

În imagini se observă cum cadavrele înfășurate în saci de plastic negru sunt întinse pe paturi, în apropierea pacienților. Într-un cabinet în care sunt tratați aproximativ 10 pacienți, există cel puțin șase corpuri aproape de paturile acestora.

Citește și: Soluţie ingenioasă într-un restaurant din Olanda. Adăposturi din sticlă, anti-coronavirus pentru respectarea distanţării sociale

Directorul spitalului susține faptul că familiile victimelor sunt reticente în a lua corpurile decedaților, așa că unitatea sanitară se confruntă cu o provocare fără precedent din punct de vedere administrativ.

„Provocarea este că rudele nu sunt pregătite să ia cadavrele, nu vin să le ridice. Până când dezinfectăm și învelim corpul unui pacient COVID-19, rudele dispar. Nu putem lua singuri decizii privind corpul. Trebuie să informăm secția de poliție privind decesul și legiștii”, a spus directorul spitalului, dr. Ingale.

Medicul și-a exprimat temerea despre faptul că dacă trupurile vor fi mutate la camera mortuară, capacitatea de 60 de locuri, din care 15 pentru cazurile de coronavirus, va fi depășită.

„Avem o capacitate de 60 de corpuri în mortuar din care 15 sunt alocate pentru pacienții cu COVID-19. Dar având în vedere rata de deces, aceasta nu este suficientă. Acest lucru va afecta, de asemenea, capacitatea noastră de a păstra corpuri non-COVID-19. Încercăm să predăm cadavrele rudelor, cât mai devreme. Deoarece rudele nu apar, trebuie să cerem poliției să le găsească. Toate aceste lucruri duc la întârziere”, a adăugat Ingale.

Guvernul indian a emis instrucțiuni conform cărora niciun corp nu trebuie ținut în secție mai mult de jumătate de oră.


loading...
Partenerii noștri