Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. SANITAS, acuzaţii grave la adresa politicienilor: „Sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

Federaţia SANITAS a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa politicienilor, după incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti.

11 nov. 2021, 15:11
Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. SANITAS, acuzaţii grave la adresa politicienilor: „Sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Federaţia SANITAS susţine că politicienii sunt de vină pentru tragediile care se petrec în spitale.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Federaţia SANITAS, acuzaţii grave la adresa politicienilor

Federaţia SANITAS a reacţionat după incendiul care a izbucnit în secţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Citeşte şi De la ce a pornit incendiul la Spitalul Judeţean Ploieşti. Primele concluzii ale pompierilor

„Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienţi decedaţi, o colegă infirmieră se luptă pentru viaţa ei după ce 40% din suprafaţa corpului este arsă, alţi pacienţi transferaţi de urgenţă, distrugeri materiale. Alte victime, aceeaşi cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveţi nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care aţi ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a ţării?”, a transmis Federaţia Sanitas.

Reprezentanţii federaţiei spun că indiferenţa şi incompetenţa politicienilor au ucis la Institutul Matei Balş, la spitalul din Piatra Neamţ, la spitalul din Constanţa.

„Juridic, ceea ce faceţi voi se numeşte ucidere din culpă sau cel puţin complicitate la ucidere din culpă. Incompetenţa voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani faţă de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investiţiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătăţile de măsură politică şi managerială cu care vă jucaţi de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!

Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conştiinţă, el nu ştie că ucide. În schimb voi, politicieni ajunşi în vârful piramidei puterii, aţi pierdut pe undeva, în drumul vostru conştiinţa pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveţi”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Reamintim că doi pacienţi de 74 şi 75 de ani şi-au pierdut viaţa în incendiul care a izbucnit joi dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. De asemenea, o infirmieră a suferit arsuri grave. Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi Spitalul Judeţean Ploieşti nu avea autorizaţie la incendiu. Manager: „A trebuit să modificăm documentaţia, mai ales după ce am modificat instalaţia de oxigen”