Incendiu la Spitalul Judeţean Timiş. Pompierii au intervenit de urgenţă

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean Timiş, după ce o targă a luat foc pe un coridor al secției de Ortopedie. Din fericire, doi angajaţi au reuşit să stingă rapid flăcările.

30 apr. 2022, 17:08

Incendiu la Spitalul Judeţean Timiş. Potrivit primelor informaţii, o targă ce se afla pe un hol al secţiei de Ortopedie a luat foc.

Incendiu la Spitalul Judeţean Timiş. O targă a luat foc

Incendiul a fost semnalat sâmbătă, la prânz, de instalația de detectate, semnalizare și avertizare incendiu. Paznicul şi electricianul de serviciu au reuşit să stingă flăcările până la sosirea pompierilor.

Citeşte şi Incendiu la UPU a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, s-a acţionat cu opt autospeciale, iar personalul a fost evacuat

„În data de 30 aprilie 2022 ora 13:40, la subsolul Spitalului de Urgență Județean Timiș – Secția Ortopedie, a izbucnit un incendiu la salteaua unui pat aflat pe coridor. Incendiul a fost detectat și semnalizat de instalația de detectate, semnalizare și avertizare incendiu (IDSAI).

Incendiul a fost lichidat de către personalul de la locul de muncă (paznicul și electricianul de serviciu). În urma incendiului a ars salteaua patului și a fost afectată zugrăveala pe un perete și un corp de iluminat.

Nu au fost apeluri către ISU TM cu privire la eveniment. La ora 14:50, la locul evenimentului s-a deplasat 1 Autospecială de Primă Intervenție și Comandă APIC și trei subofițeri pentru executarea unei recunoașteri și va urma un control referitor la respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Timiș.

Citeşte şi Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava. Plan roşu de intervenţie, au fost evacuaţi 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi

Se pare că o targă care se afla depozitată în subsolul secției de Ortopedie a Spitalului Județean din Timișoara a luat foc. Pentru a preveni extinderea incendiului, aceasta a fost scoasă în afara clădirii. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului.

„A luat foc o targă în subsolul Ortopediei, cel mai probabil e vorba de un fumător care nu și-a stins țigara complet. A fost un incendiu mic, localizat, fără daune majore, din fericire nimeni nu a fost rănit. Va trebui să anchetăm și să luăm măsuri aspre în acest caz. Sunt semne cu ‘fumatul interzis’ peste tot, dar iată că nu toată lumea respectă regulile”, a declarat Sorin Barac, managerul Spitalului Județean din Timișoara, potrivit pressalert.ro.