INCENDIU PUTERNIC la un bloc Capitală: 200 de garsoniere afectate, 400 de locatari EVACUAŢI. VIDEO

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, în cartierul Titan din Capitală. Mansarda unui bloc a fost cuprinsă de flăcări. Peste 200 de garsoniere au fost afectate. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

09 mart. 2016, 06:00

UPDATE ora 12.20 Aproximativ 400 de persoane care locuiesc în blocul cuprins de incendiul izbucnit miercuri pe bulevardul 1 Decembrie din Capitală au fost evacuate și un număr de 202 garsoniere au fost afectate, în urma operațiunilor de stingere, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. El a spus că este vorba despre 168 de garsoniere situate la cele patru etaje ale blocului și alte 34 aflate la mansardă.

În urma incendiului, patru persoane au fost transportate la spital, iar a cincea a primit îngrijiri medicale la faţa locului după ce a făcut un atac de panică.

„Trei persoane au fost intoxicate cu fum şi duse la spital, un bărbat de 56 ani, la Spitalul Floreasca, un pacient surdomut la Spitalul „Sf. Ioan”, o femeie de 25 de ani, la Spitalul Sfântul Pantelimon. Toţi sunt în stare stabilă. A patra victimă este o femeie de 30 de ani, care a fost dusă la Spitalul Obregia. Un bărbat cu invaliditate a suferit un atac de panică, dar a primit îngrijiri medicale într-o ambulanţă SMURD aflată la faţa locului. Este în afara oricărui pericol„, a mai spus purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Primăria Sectorului 3 caută soluţii pentru a ajuta victimele incendiului din cartierul Titan
–––––––––––––––––––––––-

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la mansarda unui bloc de pe Bulevardul 1 Decembrie din Bucureşti. Circa 30 de garsoniere sunt afectate de incendiu. Pompierii au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

Focul arde pe toată suprafaţa mansardei, adică pe aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Incendiul s-a propagat cu repeziciune, urmare a cantității mari de materiale inflamabile (lemn, polistiren) și a necompartimentării mansardei cu pereți care să opună rezistență la foc.

Incendiul s-a manifestat generalizat la întreaga mansardă, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Este vorba despre un bloc de locuinţe cu patru etaje şi mansardă. Pompierii întâmpină dificultăţi, pentru că mansarda este construită, în totalitate, din materiale combustibile (lemn şi polistiren), iar incendiul se manifestă sub acoperişul de tablă, o zonă greu accesibilă, cu degajări foarte mari de fum. Se acţionează şi din interior, şi din exterior, a declarat, la România TV, Adrian Marin purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Toţi locatarii au fost evacuaţi de către pompieri. Trei persoane au avut nevoie de îngriji medicale. Două femeie au fost transportate la spital, dar starea lor este stabilă.

Au fost trei victime. Un bărbat a făcut un atac de panică şi se află în grija unui echipaj medical. Este în stare stabilă. O altă victimă, o femeie de 25 de ani, a fost transportată la Spitalul Sfântul Pantelimon, ca urmare a expunerii la fum. Este în stare stabilă. A treia victimă este o femeie de 30 de ani, care a fost dusă la Spitalul Obregia„, a mai spus purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti.

După intervenţia pompierilor, vor fi evaluate pagubele materiale. Blocul a fost mansardat în urmă cu doi ani și anvelopat.

Un incendiu asemănător a mai avut loc în zonă în luna august 2015, când un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui alt bloc de locuințe.

CITEŞTE ŞI: Incendiu la casa memorială a fostului preşedinte Gheorghe Gheorghiu-Dej, în Bârlad