Incendiu la un cămin de bătrâni. O persoană a murit carbonizată, iar alte zeci au reușit să se autoevacueze

Pompierii din Iaşi intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc din oraş, iar o persoană a fost găsită carbonizată. 13 locatari au fost evacuaţi de către pompieri, iar două au avut nevoie de îngrijirile medicilor.

28 feb. 2023, 11:30
Incendiu la un cămin de bătrâni. O persoană a murit carbonizată, iar alte zeci au reușit să se autoevacueze

Un incendiu puternic s-a produs, marți, la un cămin de locuințe din Iași. Zeci de persoane s-au autoevacuat și alte 12 au fost evacuate de echipele de intervenție ajuse la fața locului. Potrivit primelor informații, o persoană a fost găsită carbonizată.

Din primele informaţii, flăcările au izbucnit la un apartament situat pe strada M. Varlaam. „2 victime cu intoxicaţie cu fum asociind atac de panică şi etilism acut care au mers cu EPA det 1 şi SAJ tip B2 la UPU „Sf. Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

FOTO: Incendiu violent la Spitalul din Zalău. Pacienții, evacuați de urgență

Din incendiu a fost salvat și un cățel. „Incendiu la un cămin de locuințe pe str. Mitropolit Varlaam. S-au dirijat un echipaj de prim ajutor (EPA), D1, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) C2, SAJ B2. Până în acest moment, au fost evacuate 12 persoane, 20 de persoane s-au autoevacuat și 1 persoană găsită carbonizată”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Incendiu uriaș la un spital din Cluj-Napoca. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați

Și reprezentanții ISU Iași au transmis detalii despre incendiul puternic din municipiu. „13 persoane evacuate de către ISU. În urma evenimentului a rezultat 1 persoana carbonizată, 2 au fost asistate medical, conștiente, atac de panică și intoxicaţie cu fum (1 de către SMURD, 1 SAJ) au fost transportate la spital. 20 de persoane s-au autoevacuat”, a transmis ISU Iași.