Incendiu la un vagon cisternă plin cu benzină. Traficul feroviar a fost blocat pe Valea Prahovei

Un vagon cisternă plin cu benzină a luat foc, joi dimineaţă, pe Valea Prahovei. Din cauza incendiului, traficul feroviar a fost afectat, trenurile având întârzieri de până la 60 de minute.

08 iul. 2021, 10:35
Incendiu la un vagon cisternă plin cu benzină. Traficul feroviar a fost blocat pe Valea Prahovei
Incendiu la un vagon cisternă plin cu benzină. Traficul feroviar a fost blocat pe Valea Prahovei

Incendiu la un vagon cisternă plin cu benzină. Traficul feroviar între Buşteni şi Azuga a fost blocat joi dimineaţă, după ce un vagon cisternă plin cu 56 de tone de benzină a fost cuprins de flăcări.

Incendiu la un vagon cisternă plin cu benzină

Citeşte şi Explozie urmată de incendiu la Petromidia, Năvodari! Un muncitor a murit, alţi cinci sunt răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU

Circulaţia trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar joi dimineaţă, timp de aproximativ o oră, de la 4:45 la 5:53, între staţiile Azuga şi Buşteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă, potrivit unui comunicat de presă transmis de CFR.

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact şi au restricţionat circulaţia a 5 trenuri de călători – IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 şi 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga şi Sinaia.

La ora 5:53, circulaţia trenurilor între staţiile Azuga şi Buşteni a fost reluată în condiţii de siguranţă pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 8:45.

„Menţionăm faptul că, în urma acestui incident feroviar, cele cinci trenuri de călători, oprite temporar în intervalul orar necesar stingerii incendiului şi retragerii garniturii de marfă în staţia Buşteni, vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 60 şi 15 minute. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigură că intervenţiile desfăşurate în astfel de situaţii au drept scop reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la un vagon cisternă încărcat cu 56 de tone de benzină al unei garnituri formate dintr-un total de 22 de vagoane, traficul feroviar între Buşteni şi Azuga fiind blocat, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Vagonul cisternă a fost decuplat de restul garniturii care avea în componenţă 18 vagoane cu motorină şi patru vagoane cu benzină.

Potrivit sursei citate, la momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă. ISU Prahova a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, iar în sprijin acţionează şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Breaza.

Citeşte şi Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”